Kaasuienmuffins recept
Porties Prep Tijd
12muffins 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
12muffins 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Roer de tarwebloem, gist, zout, tijm en 1/3e van de geraspte kaas door elkaar in een kom.
  2. Giet het lauwe water in straaltjes erbij en kneed alle ingrediënten met de hand door elkaar tot je een elastische bal deeg hebt.
  3. Vet een schone kom in met olijfolie, doe de deegbal hierin en dek af met een schone theedoek. Laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  4. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de uien.
  5. Vet een muffinblik in met olijfolie. (Ik heb zo’n blik van de Hema met 12 cupjes.)
  6. Verdeel het deeg over de muffincups, bestrooi met de uiensnippers en de rest van de geraspte kaas.
  7. Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Zien ze nog een beetje bleekjes? Gewoon nog 5 minuten langer bakken.