Klassieke goulashsoep maken – recept
Porties Prep Tijd
4kommen 10minuten
Passieve Tijd
4,5uur
Porties Prep Tijd
4kommen 10minuten
Passieve Tijd
4,5uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Snipper de knoflook en uien en snij de paprika in stukjes.
  2. Zet een grote braadpan op het vuur, doe hier een klont boter in en bak het vlees circa 3 minuten aan beide kanten aan.
  3. Doe de ui, paprika en knoflook erbij en bak een paar minuten mee. Dan het paprikapoeder, bloem en tomatenpuree erbij en weer even meebakken.
  4. Voeg het water, de bouillonblokjes en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat minimaal 3,5-4 uur stoven. Het vlees moet zo mals zijn geworden, dat het uit elkaar valt. En de ui en paprika zijn op het eind vrijwel helemaal ‘verdwenen’, opgegaan in de soep. Zo niet? gewoon nog een half of heel uurtje langer op het vuur.
  5. Schil de aardappels en hak in stukken. Voeg een half uur voor serveren van de goulashsoep de aardappelblokjes toe en laat meestoven tot ze gaar zijn.