Mijn gezonde chili sin carne recept
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij de prei in dunne ringen en spoel af in een vergiet. Snipper de knoflook en hak het rode pepertje en de paprika in kleine stukjes. Hou je van pittig? Doe dan de zaadjes van de rode peper zo dadelijk ook in de pan.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de prei, rode peper en knoflook hierin zachtjes aan.
  3. Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, komijn en paprikapoeder in de pan en laat het geheel een paar minuutjes pruttelen.
  4. Spoel ondertussen de kidneybonen en de mais af in een vergiet. Laat goed uitlekken, en doe in de pan.
  5. Roer alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout & eventueel wat extra versgemalen peper.
  6. Laat nog even 5 minuutjes lekker doorkoken en serveer.
Notities
  • Lekker met: grof gehakte verse koriander & een handje geraspte kaas.
  • Dit recept verscheen eerder in De Nieuwe Meerbode.