Hollandse Erwtensoep maken
Porties Prep Tijd
8kommen 15minuten
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
8kommen 15minuten
Kook Tijd
2uur
Instructies
  1. Zet een grote pan op het vuur en doe hier het water en de bouillonblokjes in.
  2. Snipper de uien, snij de prei in ringen en de aardappel en winterpeen in blokjes. Schil de halve knolselderij en snij in blokjes.
  3. Gooi alle groente samen met de spekreepjes, laurierblaadjes en spliterwten in de pan. Laat de soep circa 2 uur op laag vuur koken. Regelmatig even kijken en roeren.
  4. Bijna klaar? Proef op zout en peper en voeg desgewenst van beiden iets toe. Snij vlak voor serveren de rookworst in plakjes en kook 5 minuten mee met de soep.
  5. Serveer in grote kommen, vergezeld door plakjes roggebrood met katenspek of kaas, mmm!
Notities
  • Voor het optimale smaakresultaat: laat de pan soep 1 nacht buiten staan, in de vrieskou.