Ouderwetse boerenkoolstamppot
Porties Prep Tijd
3personen 20minuten
Porties Prep Tijd
3personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen, was en snij in stukjes. Pak een GROTE pan en doe hier de aardappelen in.
  2. Zet de aardappelen net onder water en gooi de rauwe boerenkool erbovenop.Ik zei het al: je hebt hier dus een grote pan voor nodig.
  3. Haal de rookworst uit de verpakking en leg bovenop de boerenkool. Doe het deksel op de pan en zet de pan op het fornuis, op halfhoog vuur.
  4. Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes uit.
  5. Prik na circa 10 minuten met een vork in de aardappelstukjes om te checken of deze gaar zijn. Zo niet? Nog een paar minuutjes laten doorkoken.
  6. Haal de worst uit de pan en giet de aardappels en boerenkool af. Voeg een scheutje melk toe en: stampen maar! Is je boerenkool niet smeuïg genoeg? Gewoon nog een scheutje melk toevoegen.
  7. Doe de mosterd en de spekreepjes inclusief het bakvet bij de boerenkoolstamppot en schep goed om. Proef, en breng eventueel op smaak met wat zout en peper (of nog een beetje extra mosterd).
  8. Verdeel over de borden en geef een stukje rookworst erbij.
Notities
  • Lekker: aan tafel een klontje roomboter door je boerenkoolstamppot roeren.
  • Lekker 2: extra mosterd bij je worst. (Had ik al eens gezegd dat ik van mosterd hou? 😉
  • Inkooptip: ik koop altijd iets kruimige aardappelen. Die kun je goed bakken en goed stampen, multi-functioneel!
  • Inkooptip 2: koop rookworst van goede kwaliteit! Dat verschil proef je, echt.