Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
Porties Prep Tijd
3personen 20minuten
Porties Prep Tijd
3personen 20minuten
Ingrediënten
Optioneel:
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker, giet in een grote pan, doe de pasta erbij en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en de knoflook. Giet een beetje olie uit het potje zongedroogde tomaatjes in een hapjespan en zet op het vuur. Doe ui en erbij en fruit 2-3 minuten aan.
  3. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe deze samen met tomatenblokjes in de hapjespan. Voeg zout en peper toe en laat de saus 5 minuten pruttelen.
  4. Roer de mascarpone door het tomatenprutje en pureer tot een gladde pastasaus.
  5. Giet de pasta af en gooi direct bij de tomaat-mascarponesaus in de hapjespan. Schep om en zorg ervoor dat elk fliebertje pasta helemaal bedekt is met de romige saus.
  6. Serveer in diepe borden en bestrooi met een paar verbrokkelde walnootjes en wat reepjes handgescheurde verse basilicum.
Notities
  • 4 i.p.v. 3 eters? Kook er alleen wat extra pasta bij, de hoeveelheid saus is vrij royaal.