Snelle hammousse zelf maken
Porties Prep Tijd
1bakje 5minuten
Porties Prep Tijd
1bakje 5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten op de bieslook en 2 plakjes ham na in een kommetje en pureer met de staafmixer fijn tot een egale, roze spread.
  2. Snij de bieslook fijn en de overgebleven plakjes ham in kleine reepjes.
  3. Roer de bieslook en hamreepjes door de spread en schep over in een gezellig bakje. Voilá: klaar is je snelle hammousse!
Notities
  • Variatietip: schep op het laatst kleine stukjes witte asperge door je hammousse. Lekkerrr!
  • Serveer je hammousse op een schijfje komkommer, plakje stokbrood, blaadje rauwe witlof of  een simpel toastje.
  • Extra feestelijk: serveer de hammousse in een klein amuseglaasje met wat subtiele sliertjes komkommer on top.
  • Eén bakje is ongeveer genoeg voor 15-20 toastjes, of twee royaal besmeerde pistoletjes.