Snelle hammousse zelf maken
Maaltijd
Borrelhapje
Keuken
Nederlands
Porties
Prep Tijd
1
bakje
5
minuten
Porties
Prep Tijd
1
bakje
5
minuten
Ingrediënten
100
g
slagersachterham
1
eetl
zuivelspread
flinke
1
tl
grove mosterd
0,5
tl
paprikapoeder
0,5
tl
honing
5
sprietjes
bieslook
Instructies
Doe alle ingrediënten op de bieslook en 2 plakjes ham na in een kommetje en pureer met de staafmixer fijn tot een egale, roze spread.
Snij de bieslook fijn en de overgebleven plakjes ham in kleine reepjes.
Roer de bieslook en hamreepjes door de spread en schep over in een gezellig bakje. Voilá: klaar is je snelle hammousse!
Notities
Variatietip: schep op het laatst kleine stukjes witte asperge door je hammousse. Lekkerrr!
Serveer je hammousse op een schijfje komkommer, plakje stokbrood, blaadje rauwe witlof of een simpel toastje.
Extra feestelijk: serveer de hammousse in een klein amuseglaasje met wat subtiele sliertjes komkommer on top.
Eén bakje is ongeveer genoeg voor 15-20 toastjes, of twee royaal besmeerde pistoletjes.
Gerelateerd