Snelle lentesalade met krieltjes, aspergetips & appel
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Ingrediënten
Nodig voor de salade:
Nodig voor de dressing:
Instructies
  1. Was en halveer de krieltjes. Doe in een kookpan en zet net aan onder water.
  2. Was de radijsjes en snij in vieren. Was de bosui en snij in ringetjes. Hak de peterselie grof. Was de appel en snij in kleine blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de aspergetips en sugarsnaps op hoog vuur in circa 3 minuten gaar. Let op, ze moeten lekker fris en groen blijven, niet slap bakken.
  4. Giet de krielaardappeltjes indien gaar af en laat ze even droogstomen in de pan met het deksel erop.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetjes: mayo, mosterd, honing en wittewijnazijn.
  6. Hussel alle groente door elkaar in een grote kom en zet op tafel. Serveer de dressing er apart bij. Dinner is served!
Notities
  • Toch wat vlees erbij? Blokjes gerookte kip op het eind over de salade heen strooien = lekker.