Hutspot met pastinaak recept
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Schil de aardappels, snij in stukken en doe onderin een kookpan.
  2. Snij de uien in halve ringen en gooi bovenop de aardappels.
  3. Maak de pastinaak schoon op dezelfde wijze als je dat bij winterwortels zou doen: bovenkantje eraf, schrappen, wassen en in stukjes snijden. Gooi bovenop de uien.
  4. Giet het kokende water in de pan. De aardappels moeten onder water staan, de rest van de groente niet per se. Bak de spekjes in een droge pan knapperig.
  5. Zet de pan op het vuur en kook alle groente in circa 10-15 minuten gaar. Wanneer de aardappels klaar zijn, is de rest dat ook. Prik om de paar minuten met een vork in de aardappels, om de gaarheid te checken.
  6. Aardappels gaar? Giet de pan af boven de gootsteen en voeg een een flinke eetlepel grove mosterd toe. Stamp alle ingrediënten goed door elkaar met een stamper.
  7. Roer de uitgebakken spekjes inclusief het braadvocht door je hutspot met pastinaak. Proef op zout en peper en voeg desgewenst toe. Serveer direct.