Rijstsalade met maïs & zwarte bonen van het North Star Café
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat 15 minuten staan met de deksel op de pan.
  2. Doe de droge rijst in een mooie schaal. Snipper de ui en paprika en doe erbij. Spoel de bonen en de mais af, laat goed uitlekken en doe bij de rijst.
  3. Kluts de wittewijnazijn, olijfolie en mosterd door elkaar in een kommetje. Nog makkelijker: alles in een potje, deksel erop, hard schudden & over de rijstsalade uitgieten.
  4. Hak de nootjes fijn en doe de snippers samen met de rozijnen bij de salade.
  5. Snij de peterselie fijn en hussel alle ingrediënten goed door elkaar. KLAAR!
Notities
  • Mels & Nienke raadden me aan een pak ‘gezellige rijst’ te kiezen. Ik koos dit keer voor notenrijst, maar wilde rijst is ook heel oké.
  • Je kunt deze rijstsalade prima de volgende dag eten, bijvoorbeeld als lunch. Het is dan wel aan te raden om een beetje extra dressing aan te maken en er overheen te gieten. Hoeveel is up to you maar onthoud: 1/1/1. Oftewel 1 el olijfolie, 1 el wittewijnazijn en 1 theelepel mosterd.