Simpele aardappelsalade met augurk & spekjes
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. (Dit scheelt tijd.) Was en droog de aardappelen, snij de vieze plekjes weg, snij in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de winterpeen.
  2. Giet het kokend water in een ruime pan en kook de wortel- en aardappelblokjes hierin gaar in circa 5 minuten. Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie knapperig.
  3. Hak ondertussen de paprika en augurk in stukjes en de bosui in dunne ringetjes. Snij de munt en peterselie fijn. Giet de aardappel- en wortelblokjes af in een vergiet.
  4. Doe de groente, kruiden en spekreepjes (inclusief bakvocht) samen in een mooie schaal en bestrooi royaal met peper & zout.
  5. Doe als laatste de yoghurt en het citroensap erbij, alles even goed omscheppen en: klaar is je aardappelsalade met augurk!