spruitjestaart met spekjes
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de plakjes filodeeg buiten de vriezer. Maak de spruitjes schoon en snij elk kooltje in. (Hierdoor zijn ze sneller gaar.)
  2. Doe de spruitjes in een pan en zet ze net onder water. Kook beetgaar in circa 8 minuten. Bak in een droge koekenpan de spekjes knapperig. Was en snij de paprika in kleine stukjes, en bak even mee met de spekjes.
  3. Vet een quicheschaal met een doorsnede van circa 24 cm Ø in met een beetje olijfolie. Bekleed de vorm met de plakjes filodeeg. Verdeel de spruitjes over de bodem, en daar bovenop de spekjes en paprika.
  4. Klopt de eieren met de room en flink wat verse peper los. Gooi over de groente en bestrooi de taart tenslotte met de geraspte kaas.
  5. Bak je spruitjestaart in 30 minuten goudbruin en gaar.