Fleurige ratatouille-taartjes met geitenkaas
Porties Prep Tijd
4taartjes 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4taartjes 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 10minuten
Ingrediënten
Nodig voor het korstdeeg:
Nodig voor de vulling:
Nodig overig:
Instructies
  1. Smelt de boter in de magnetron. (Hoeft niet helemaal vloeibaar.)
  2. Meng bloem, zout en provinciaalse kruiden in een kom en doe er 1 ei, water en boter erbij. Hou een beetje boter over om je bakvormpjes in te vetten.
  3. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar en rol 4 balletjes van het deeg. Leg de balletjes 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in plakjes en de paprika in blokjes.
  5. Verhit een scheutje olijfolie en gril de plakjes courgette.
  6. Mix de overige 3 eieren, room, zachte geitenkaas, tomatenpuree, peper & zout met de staafmixer tot een egale, rood-oranje massa.
  7. Kwast de vormpjes in met het restant boter. Haal het deeg uit de koelkast en bekleed elk vormpje met een bolletje.
  8. Leg op de bodem van elk bakje 3 plakjes courgette. Verdeel de stukjes paprika over de bakjes. Teveel paprika? Eet het overschot op 😉
  9. Giet het rood-oranje eimengsel over de groente en versier de taartjes met de overgebleven plakjes gegrilde courgette.
  10. Zet de bakjes op een bakplaat en bak je ratatouille-taartjes met geitenkaas in circa 20 minuten goudbruin en gaar.