• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Snelle noodles met reuzengarnalen

17 augustus 2015 by Willemijn Leave a Comment

Snelle noodles met reuzengarnalen – Noodles  zijn, als je het mij vraagt, het ultieme comfortvoer. Ze zijn namelijk snel klaar, relatief gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. In Thailand leerde ik dat het geheim van een goede kom deegsliertjes de combinatie van zoet, zuur, zout en pittig is. In dit geval: hoy sin-saus of ketjap manis (= zoet + zout), limoensap (= zuur) en sambal (= …jij snapt het). Nu wil ik niet beweren dat dit het ultieme recept voor authentieke Thaise noodles is, maar lekker is het zéker.

Snelle noodles met reuzengarnalen
Snelle noodles met reuzengarnalen
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenAziatisch
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Snelle noodles met reuzengarnalen
Snelle noodles met reuzengarnalen
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenAziatisch
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
  • 125 g noodles (ik gebruikte de woknoedels van Conimex)
  • 200 g reuzengarnalen diepvries
  • 1 courgette
  • 10 kastanjechampignons
  • 1 aubergine
  • 2 tl sambal
  • 2 el limoensap (citroensap mag ook)
  • 4 el hoisinsaus (of ketjap manis)
  • 4 bosuitjes
  • 1 bosje koriander
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • peper & zout
Porties: personen
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Snij ondertussen knoflook fijn, de aubergine en courgette in niet al te kleine stukjes en de champignons in plakjes.
  2. Zet een wok op het vuur, verhit de olie in de pan en gooi de knoflook en sambal erbij. Even aanbakken en daarna, hup: de rest van de groente erbij. Lekker aanbakken op hoog vuur, niet laten aanbranden.
  3. Pak een kommetje en doe hier de garnalen in. Giet een deel van het kokende water over de garnalen tot het kommetje gevuld is. Doe de rest van het water in een kookpan en zet op het vuur. Doe de noodles erbij en kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. De garnalen zijn nu als het goed is ontdooid. Ik gebruikte rauwe, ongepelde garnalen, die je nu dus even van hun jasje + staart moet ontdoen. Gooi de gepelde garnalen in de wok en bak circa 2-3 minuten mee.
  5. Doe nu de hoisinsaus in de wok. Giet de noodles af en laat even uitlekken. Snij ondertussen de bosuitjes en ringetjes en de verse koriander grof (inclusief de steeltjes).
  6. Pak een klein pannetje, voorzie van een scheutje olie en bak hierin twee omeletjes, met wat peper en zout eroverheen gestrooid. Eigeel niet helemaal laten stollen, mmm!
  7. Doe de noodles, bosuitjes en koriander bij de groente en garnalen, knijp wat limoensap erover uit en hussel alles goed door elkaar. Verdeel over twee kommetjes en leg het omeletje er bovenop. Eten met stokjes, net echt!
Notities
  • Serveren met gebakken uitjes is ook errug lekker (maar niet zo gezond).
  • Supercheattip: gewoon een zak grove roerbakgroente kopen en in plaats van bovenstaande groente wokken.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Gezonde recepten, Rijst- & noodlerecepten, Visgerechten Tagged With: Basisrecept, Comfort food, Gezond, Lactosevrij, Snel klaar, Voor het hele gezin

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in