Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon – Dragon is mijn nieuwe liefde. (Drogo? Nee, dragon.) Eerlijk gezegd wist ik nooit precies wat ik met het kruid moest doen. Tot ik laatst voor het eerst in tijden weer eens uit eten ging, bij Foodbar 63 graden. Echt, een dikke aanrader mocht je nog een restaurantje voor dit weekend zoeken in Amsterdam Zuid. Het sfeervolle etablissement is niet groot, heeft een klein maar fijn terras en een piepklein keukentje waar een van de twee eigenaressen de sterren van de hemel kookt. (Echt, hoe ze het voor elkaar krijgt met zó weinig werkruimte, geen idee). De kaart wisselt elke vier(!) weken, de bediening is reuzevriendelijk, net als de rekening achteraf. O, en ze hebben een gintonickaart. Wauw. Need I say more? Wel even van te voren reserveren om teleurstelling te voorkomen.
Enfin, dit pastaatje met geroosterde-paprika-tapenade & dragon is geïnspireerd op een van de gerechtjes die ik daar at. Zelf paprika’s roosteren is easy peasy, bekijk dit filmpje van Koken met Karin maar eens. Maar als je er echt op staat kun je natuurlijk ook geroosterde paprika’s uit een pot nemen.
- 500 g fusili (De Cecco Fusilli nr. 34 bij AH is lekker!)
- 6 puntpaprika's
- 1 teentje knoflook
- 65 g pijnboompitjes
- 50 g parmezaan
- 100 g kappertjes
- 2 el crème fraîche
- 1 el olijfolie
- 1 el dragon gedroogd
- peper & zout
- 1 vel bakpapier
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de paprika's hierop.
- Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker. Zet een pan op het vuur, gooi er water en pasta in en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de paprika's in een schaal en doe er een deksel op. Wacht circa 15 minuten en peuter dan de velletjes, steeltjes en zaadjes eraf/-uit. Niet afspoelen onder de kraan, dan spoel je alle smaak weg!
- Hak de paprika's in grove stukken en doe in een hoge kom of een maatbeker.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Snipper de knoflook, rasp de parmezaan en doe allemaal in de maatbeker.
- Voeg dragon, olijfolie, wat zout & peper toe en pureer het paprikagoedje fijn. Tadaa! Geroosterde-paprika-tapenade.
- Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep eerst de crème fraiche en daarna de geroosterde-paprika-tapenade door de pasta.
- Bestrooi de pasta met wat uitgelekte kappertjes en serveer in schaaltjes.
Laat een reactie achter