• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)

8 juni 2016 by Willemijn 1 Comment

Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood) – De bloggoden zijn me niet goed gezind de afgelopen weken. Van weinig inspiratie en aanhoudende drukte op werk, tot spit (Huh, dat is toch voor bejaarden? Nope, helaas…) en hevige hooikoorts: WTS heeft er onherroepelijk onder geleden. Gekookt wordt er altijd, dat is het probleem niet. Sterker: ik heb zelfs een enorme stapel nieuwe recepten klaar liggen om uitgewerkt te worden. Maar tijd, puf, daar ontbreekt het soms gewoon aan. Gelukkig maak ik af en toe zó iets lekkers, dat het toch weer begint te kriebelen en ik mijn laptop pak. Dit tomatensoepje bijvoorbeeld is simpelweg to die for. Vergeet ‘gewone’ tomatensoep met ballen, vergeet gazpacho: pappa al pomodoro, dát wil je eten deze zomer. Zowel warm, lauw als koud lekker. En extra leuk omdat die paar sneetjes oud, verdroogd brood die je vaak overhoudt aan het einde van de week fijn kunt opmaken. Past helemaal bij mijn voornemen om minder voedsel te verspillen en meer met restjes te koken 🙂

Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Soep
  • KeukenItaliaans
Porties Prep Tijd
4 kommen 10 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
4 kommen 10 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Soep
  • KeukenItaliaans
Porties Prep Tijd
4 kommen 10 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
4 kommen 10 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Ingrediënten
  • 1 kilo snoeptomaatjes
  • 750 ml kruidenbouillon (groentebouillon mag ook)
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el extra vierge olijfolie + extra om te serveren
  • 1 bos basilicum
  • 4 sneetjes oud brood (ik gebruikte volkoren liefde & passie van AH)
  • zout & peper naar smaak
Porties: kommen
Instructies
  1. Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker en maak hiermee de bouillon (ik gebruik een biologisch blokje kruidenbouillon).
  2. Verhit de 5 el olijfolie in een flinke soeppan. Snij de basilicum grof, met steeltjes en al. Hak de knoflook fijn en bak een half minuutje mee in de olie.
  3. Draai het vuur laag en voeg de tomaatjes en de helft van de basilicum toe. Fruit de tomaatjes circa 5 minuten aan, blijf regelmatig omscheppen.
  4. Giet de bouillon bij de tomaatjes. Scheur het brood in stukjes en doe er eveneens bij. Roer alle ingrediënten door elkaar en doe het deksel op de pan.
  5. Laat de pappa al pomodoro circa 20-25 pruttelen op laag vuur. De tomaatjes knappen stuk, de stukjes brood verdwijnen en je ziet langzaam een echte soepstructuur ontstaan.
  6. Proef op zout en peper en voeg desgewenst toe (was bij mij niet nodig). Serveer de pappa al pomodoro in kommen met een paar drupjes olijfolie en flink wat verse basilicum on top.
    Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
Notities
  • Vind je die tomatenvelletjes niet zo fijn? Pureer de soep op het einde dan nog even kort met de staafmixer.
  • Extra serveertip: een beetje geraspte parmezaan op de soep is ook zeer smakelijk.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Gezonde recepten, Lunchrecepten, Soeprecepten, Vegetarische recepten Tagged With: Klassieker, Kliekjeskoken, Lactosevrij, Supersimpel, Vegetarisch, Vooraf te maken

Comments

  1. Karin de Waal says

    23 juli 2016 at 19:58

    Heerlijke soepje! Lekker simpel. Ik heb er nog wat sperziebonen in hele kleine stukjes uit eigen tuin in gedaan. Super gezond :).

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Recruitment

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Copyright © 2023 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in