• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Recept gevulde eieren met guacamole

18 december 2016 by Willemijn 1 Comment

Recept gevulde eieren met guacamole – Ik weet niet wat dat is met gevulde eieren, maar ik word er altijd blij van als ik ze ergens op een feesttafel zie staan of worden rondgedeeld op een verjaardag. Iedereen kruidt ze anders: met kerrie, paprikapoeder, mosterd, ketchup, mayonaise, yoghurt. Wel of geen subtiele toefjes verse kruiden er overheen gestrooid. En of het nu Kerst, Pasen of Thanksgiving is: een ei kan er altijd wel bij. Maar hoe fijn het basisrecept ook is, ik kan het niet laten om te variëren. En met R.’s verjaardag in het vooruitzicht bedacht ik dit recept voor gevulde eieren met guacamole. Oer-Hollands met een Mexicaanse touch, een retro-recept (wat is dat toch met mij en vroegâh de laatste tijd?) met een twist. Onder het verjaardagsgezelschap viel dit hapje erg in de smaak, ik hoop bij jullie ook!

recept gevulde eieren met guacamole
Recept gevulde eieren met guacamole
Recept afdrukken
  • MaaltijdAperitief, Borrelhapje
  • KeukenFusion, Mexicaans, Nederlands
Porties Prep Tijd
20 stuks 20 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Porties Prep Tijd
20 stuks 20 minuten
Passieve Tijd
1 uur
recept gevulde eieren met guacamole
Recept gevulde eieren met guacamole
Recept afdrukken
  • MaaltijdAperitief, Borrelhapje
  • KeukenFusion, Mexicaans, Nederlands
Porties Prep Tijd
20 stuks 20 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Porties Prep Tijd
20 stuks 20 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Ingrediënten
  • 10 eieren
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 sjalotje
  • zout
Porties: stuks
Instructies
  1. Leg de eieren voorzichtig in een pan en giet er een ruime hoeveelheid kokend water bij.
  2. Kook de eieren circa 7 minuten, giet af en laat schrikken in koud water.
  3. Als de eieren iets zijn afgekoeld, kun je ze beter pellen. Laat de gepelde eieren een uurtje helemaal afkoelen in de koelkast.
  4. Maak nu de guacamole: snij de rode peper en verwijder de zaadjes en zaadlijsten (tenzij je van pittig houdt). Hak de peper, sjalot en knoflook zo fijn mogelijk.
  5. Snij de avocado en tomaat in zo klein mogelijke stukjes en doe alle fijngesneden groente in een bakje.
  6. Knijp de limoen erboven uit, bestrooi met wat zout en prak alle ingrediënten goed door elkaar.
  7. Snij alle eieren in de lengte doormidden met een scherp mes. Verkruimel 5 balletjes eigeel door de guacamole en schep goed door het mengsel.
  8. Vul alle halve eitjes met een klein lepeltje met guacamole en leg netjes gearrangeerd op een mooi bord.
  9. Snij de takjes koriander in reepjes en bestrooi de gevulde eieren met guacamole op het bord hiermee.
    Recept gevulde eieren met guacamole
Notities
  • De eitjes blijven in de koelkast een paar uur tot een dag goed. Hoe langer van tevoren je de eitjes maakt, des te minder fris en groen blijft de guacamole.
  • Bewaartip: bewaar de guacamole apart van de eitjes in een afgedekt kommetje met de pit erin in de koelkast. De pit zorgt ervoor dat je dip minder snel verkleurt. Vul de eitjes pas op het allerlaatste moment.
  • Nog meer retro-borrelhapinspiratie? Wat dacht je van oldskool hammousse of zelfgemaakte kaasstengels?
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Borrelrecepten, Feestrecepten Tagged With: Feestrecept, Klassieker, Lactosevrij, Pasen, Snel klaar, Vegetarisch, Voor grote gezelschappen, Vooraf te maken, Zwangerproof

Comments

  1. Buffet aan huis Den Haag says

    23 augustus 2017 at 15:08

    Ziet er kleurrijk uit! bedankt voor het delen van dit gezellige eitje

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Recruitment

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Copyright © 2023 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in