• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

3 mei 2016 by Willemijn Leave a Comment

Gezonde kwarktaartjes met aardbeien – Geen verjaardag zonder taart, geen kerst zonder diner, geen Koningsdag zonder oranjetompouce. Aan elke feestdag lijkt tegenwoordig wel een eetmoment verbonden te zijn. En mijn innerlijke smulpaap kun je stiekem niet blijer maken dan door al deze tradities trouw op te volgen. Tja, totdat de weegschaal mijn utopie ruw verstoort natuurlijk. Ik ben namelijk niet zo iemand die alles kan eten en geen grammetje aankomt. Was het maar waar! Verhalen over jonge moeder waarbij de kilo´s ervan afvliegen omdat de hele dag achter hun kinderen aanrennen? Euh nee, daar herken ik me niet in. Gelukkig ben ik bij machte om een en ander aan de bron te veranderen. Gewoon gezonde, feestelijke recepten bedenken. Zoals deze zeer smakelijke doch verantwoorde kwarktaartjes met verse aardbeien, mmm. Echt iets om je moeder blij mee te maken aankomende zondag.

Gezonde kwarktaartjes met aardbeien
Gezonde kwarktaartjes met aardbeien
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Dessert, Gebak, Ontbijt
Porties Prep Tijd
2 personen 20 minuten
Passieve Tijd
4 uur
Porties Prep Tijd
2 personen 20 minuten
Passieve Tijd
4 uur
Gezonde kwarktaartjes met aardbeien
Gezonde kwarktaartjes met aardbeien
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Dessert, Gebak, Ontbijt
Porties Prep Tijd
2 personen 20 minuten
Passieve Tijd
4 uur
Porties Prep Tijd
2 personen 20 minuten
Passieve Tijd
4 uur
Ingrediënten
Voor de bodem:
  • 6 el muesli (van goede kwaliteit)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el ahornsiroop of honing
Voor de vulling:
  • 200 g 0% Griekse yoghurt
  • 150 g aardbeien Hollandse
  • 1 banaan rijpe
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 tl ahornsiroop of honing
  • 1 tl vanille-extract
Verder nodig:
  • 2 hartvormige bakblikjes doorsnede 11 cm
  • 1 vel bakpapier
  • staafmixer
Porties: personen
Instructies
Zo maak je de bodem van de kwarktaart:
  1. Schep de muesli op een grote snijplank en hak met een scherp koksmes met name de nootjes en rozijntjes fijn.
  2. Meng de muesli in een kommetje met de ahornsiroop en de zonnebloemolie.
  3. Bekleed de bodem van de bakblikjes met een royaal stuk bakpapier en klem de vormpjes daarna weer vast. Door het bakpapier gaan ze straks niet lekken.
  4. Verdeel de muesli over de twee vormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Zo maak je de vulling van de kwarktaart:
  1. Week de gelatine in een kommetje met koud water. Hou twee aardbeien apart en pureer de rest. Giet de puree over in een steelpannetje en verhit op een klein vuurtje.
  2. Knijp de gelatine uit en doe bij de warme aardbeienpuree. Roer totdat alle gelatine is opgelost en draai het vuur uit.
  3. Doe kwark (Griekse yoghurt is gewoon een soort kwark hoor!), vanille-extract, ahornsiroop, banaan en de aardbeienpuree in een maatbeker en pureer tot een mooie gladde roze massa.
  4. Zet de maatbeker 10 minuten in de koelkast tot deze een beetje lobbig wordt. Verdeel daarna over de twee vormpjes en zet deze minimaal 4 uur in de koelkast.
  5. Kwarktaartjes helemaal opgesteven? Snij de randjes voor serveren los en garneer met de verse aardbeien.
    Gezonde kwarktaart met aardbeien als ontbijt1
Notities
  • Deze kwarktaartjes kun je prima eten als ontbijt. Als ontbijt?! Ja, echt.
  • Hou je niet zo van aardbeien? Ander fruit gebruiken kan natuurlijk ook.
  • Gebruik voor het maken van de bodem echt goeie muesli. Ik vind die van de biowinkel erg lekker: juiste hoeveelheid noten en zaden en niet gezoet met ananassap o.i.d. (zoals die in de supermarkt vaak wel).
  • Geen hartvormige bakblikken? No stress, bij Hema of Albert Heijn kun je ook kleine, ronde bakblikjes vinden.
  • Het is wel zo handig om vormpjes te gebruiken waarvan je de bodem los kunt klikken, anders krijg je de kwarktaartjes er niet heel uit.
  • Dit recept stond eerder in de Nieuwe Meerbode.

 

Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Bij de koffie/thee, Gezonde recepten, Nagerechten, Ontbijtrecepten, Toetjesrecepten Tagged With: Gezond, Goede voornemens, Moederdag, Supersimpel, Vooraf te maken, Zoet

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in