• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Mini-saucijzenbroodjes maken

13 november 2016 by Willemijn Leave a Comment

Mini-saucijzenbroodjes maken – De ideale borrelhap is geen low-calorie-zoutje, plakje komkommer met hüttekäse of een bakje snoeptomaatjes. Nee, als je echt stevig aan de drank gaat, heb je zwaarder geschut nodig. Deze saucijzenbroodjes zijn lekker gekruid, niet te vettig en verrassend makkelijk weg te happen dankzij het mini-formaat. Warm uit de oven zijn ze heerlijk, maar koud of de volgende dag even opgepiept in de oven minstens zo goed. En er alcohol bij drinken is absoluut geen must, deze snack is geliefd bij jong & oud.

Mini-saucijzenbroodjes maken
Mini-saucijzenbroodjes maken
Recept afdrukken
  • MaaltijdAperitief, Borrelhapje
  • KeukenNederlands
Porties Prep Tijd
18 stuks 10 min
Passieve Tijd
25 min
Porties Prep Tijd
18 stuks 10 min
Passieve Tijd
25 min
Mini-saucijzenbroodjes maken
Mini-saucijzenbroodjes maken
Recept afdrukken
  • MaaltijdAperitief, Borrelhapje
  • KeukenNederlands
Porties Prep Tijd
18 stuks 10 min
Passieve Tijd
25 min
Porties Prep Tijd
18 stuks 10 min
Passieve Tijd
25 min
Ingrediënten
  • 6 velletjes roomboterbladerdeeg
  • 350 g half-om-halfgehakt
  • 2 kleine eitjes
  • 1 el ketjap manis
  • 2 tl gemalen komijn
  • hand peterselie vers
  • hand bieslook vers
  • handje paneermeel
  • 3 el sesamzaadjes
  • peper & zout
En verder:
  • 1 vel bakpapier
Porties: stuks
Instructies
  1. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rooster in een droog koekenpannetje 2 eetlepels sesamzaadjes goudbruin.
  3. Doe het gehakt in een grote kom. Snij de peterselie en bieslook fijn en doe samen met de geroosterde sesamzaadjes bij het gehakt.
  4. Voeg 1 ei, het paneermeel, de gemalen komijn en de ketjap toe, plus peper en zout naar smaak. Kneed het gehakt totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  5. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg hierop. Verdeel het gehakt in zes gelijke delen en rol er worstjes van. De rolletjes moeten precies even lang zijn als een plakje bladerdeeg.
  6. Vouw de worstjes een voor een in de velletjes bladerdeeg. Druk de bladerdeegflapjes aan één kant dicht (aan de zijkant mag het gehakt nog te zien zijn) en snij elk flapje met een scherp mes in drieën.
  7. Kluts het andere eitje in een kopje en bestrijk de bovenkant van elk broodje met een beetje ei.
  8. Strooi de overgebleven eetlepel sesamzaadjes over de saucijzenbroodjes en schuif de bakplaat in de oven.
  9. Bak de broodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Notities
  • Shortcut? Koop dan 350 gram saucijzen (varkensworstjes dus), ontdoe deze van hun velletjes en vul de bladerdeegflapjes met het vlees. Jep, daarom heten het dus ‘saucijzenbroodjes’.
  • Elke oven is anders. Houd de broodjes dus goed in de gaten en bak ze indien mogelijk 5 minuten langer af.
  • Meer borrelrecepten, zoals bladerdeegkaasstengels of zoeteaardappelchips, vind je hier.
  • Dit recept stond eerder in de feestweekeditie van de Nieuwe Meerbode.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Borrelrecepten, Brunchrecepten, Feestrecepten, Lunchrecepten

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in