• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Snelle hammousse zelf maken

13 december 2016 by Willemijn Leave a Comment

Snelle hammousse zelf maken – Ik weet niet hoe dat vroeger bij jou thuis ging, maar mijn moeder kocht weleens een bakje hammousse bij de slager of supermarkt als beleg op een luxe broodje of als alternatief voor brie op toast bij de borrel wanneer we visite verwachtten. Die zachte, romige textuur, de babyroze kleur: een ware traktatie vond ik het als kind.

Toen ik onlangs gedachteloos door de supermarkt slenterde, werd ik ineens overvallen door een ontzettende zin in die hammousse. Pakweg twintig jaar niet aangedacht, hoe bizar! Misschien kwam het doordat ik zwanger ben, en smaakbeleving en herinnering bij mij dikwijls hand in hand gaan, geen flauw idee. Mijn teleurstelling was in ieder geval groot toen ik er achterkwam dat hammousse helemaal niet meer verkocht wordt, zelfs niet tijdens de feestdagenperiode. Aan spannende ongepasteuriseerde kaasjes, zeven soorten gerookte zalm en exclusieve Italiaanse vleeswaren geen tekort, maar doodeenvoudige hammousse? Ho maar…

Je begrijpt: er zat niks anders op dan het zelf te maken! Ik heb even moeten knoeien met de verhoudingen, maar met dit uiteindelijke recept ben ik zelf zeer in mijn nopjes. Een lekkere retro weghapper waarbij ik nog steeds warme, nostalgische herinneringen koester.

Snelle hammousse zelf maken
Snelle hammousse zelf maken
Recept afdrukken
  • MaaltijdBorrelhapje
  • KeukenNederlands
Porties Prep Tijd
1 bakje 5 minuten
Porties Prep Tijd
1 bakje 5 minuten
Snelle hammousse zelf maken
Snelle hammousse zelf maken
Recept afdrukken
  • MaaltijdBorrelhapje
  • KeukenNederlands
Porties Prep Tijd
1 bakje 5 minuten
Porties Prep Tijd
1 bakje 5 minuten
Ingrediënten
  • 100 g slagersachterham
  • 1 eetl zuivelspread flinke
  • 1 tl grove mosterd
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl honing
  • 5 sprietjes bieslook
Porties: bakje
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten op de bieslook en 2 plakjes ham na in een kommetje en pureer met de staafmixer fijn tot een egale, roze spread.
  2. Snij de bieslook fijn en de overgebleven plakjes ham in kleine reepjes.
  3. Roer de bieslook en hamreepjes door de spread en schep over in een gezellig bakje. Voilá: klaar is je snelle hammousse!
    Snelle hammousse zelf maken 2
Notities
  • Variatietip: schep op het laatst kleine stukjes witte asperge door je hammousse. Lekkerrr!
  • Serveer je hammousse op een schijfje komkommer, plakje stokbrood, blaadje rauwe witlof of  een simpel toastje.
  • Extra feestelijk: serveer de hammousse in een klein amuseglaasje met wat subtiele sliertjes komkommer on top.
  • Eén bakje is ongeveer genoeg voor 15-20 toastjes, of twee royaal besmeerde pistoletjes.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Borrelrecepten, Broodbeleg, Feestrecepten, Lunchrecepten Tagged With: Budgetrecept, Feestrecept, Klassieker, Snel klaar, Supersimpel, Voor het hele gezin, Zwangerproof

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Recruitment

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Copyright © 2023 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in