3x fijne recepten voor het paasontbijt – Ik heb niet zo verschrikkelijk veel met Pasen. Eerlijk gezegd staat het me een beetje tegen dat ook deze feestdag langzaamaan één groot vreetfestijn lijkt te worden. Vroeger, bij mij thuis (en ik denk bij velen), was het hoogtepunt van Pasen het ontbijt. Gekookt eitje, broodjes uit de oven, glaasje versgeperste jus, een sneetje paasstol (tegenwoordig omgedoopt tot ‘feeststol’, zodat het brood op elke feestdag in het jaar inzetbaar is…). Kláár. Vandaag de dag lijkt het er weleens op dat we drie dagen in de keuken moeten staan om een paaswaardig ontbijt te presenteren aan onze dierbaren. Tja.
Anderzijds houd ik ontzettend van koken en vormen feestelijke dagen, welke dan ook, de perfecte gelegenheid om eens lekker creatief te zijn. De kunst is dus om de gulden middenweg te bewandelen. Makkelijke recepten met een fancy touch, gerechtjes die je niet snel op een doordeweekse dinsdag eet maar stiekem verrassend eenvoudig zijn. Enfin, zonder verdere omhaal hier mijn top-3 favoriete recepten voor het paasontbijt.
1. Een zeer gelukkige combi, avocado & zachtgekookt ei. Dubbele smeuïgheid, en die warme tomaatjes en pittige bieslook maken dit gerechtje echt af. In plaats van surimi kun je ook prima wat Hollandse garnaaltjes of een plakje gerookte zalm serveren, yum! Proberen dus, avocado uit de oven met ei & tomaat :-).
2. ALTIJD een goed idee, pannenkoeken als ontbijt. Een hit onder jong & oud, deze boekweitpannenkoekjes met appel, banaan & kaneel!
3. Verse broodjes uit de oven in gedachten voor het paasontbijt? Lekkerrr, vooral met een homemade broodsalade erop. Deze pittige Surinaamse eiersalade bijvoorbeeld, of romige surimisalade.
Zo, dit waren mijn favoriete paasontbijtrecepten maar ik ben natuurlijk razend nieuwsgierig: wat zijn die van jullie? Hou je het simpel, pak je dit jaar enorm uit? Hebben jullie nog bepaalde tradities om in ere te houden? Let me know! 🙂
Geef een reactie