• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Tagliatelle met komkommer en gerookte zalm

19 augustus 2015 by Willemijn Leave a Comment

Dit recept leerde ik van mijn moeder, die het op haar beurt doorkreeg van een tante. Het is, zoals mijn eega gisteren aan tafel fijntjes opmerkte, zo’n beetje het enige recept wat mijn studententijd heeft overleefd. Maar, waarom? Allereerst: het staat in een vloek en een zucht op tafel. Belangrijk, als je uitgeblust thuiskomt van werk en eigenlijk de pizzalijn wil bellen. Maar vooral vanwege: die zéér prettige combi van gerookte zalm met geroerbakte komkommer, romige crème fraîche en verse tagliatelle… Nom nom nom!

10-minuten-tagliatelle met komkommer en gerookte zalm
Tagliatelle met komkommer en gerookte zalm
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
Porties
2 personen
Kook Tijd
10 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
10 minuten
10-minuten-tagliatelle met komkommer en gerookte zalm
Tagliatelle met komkommer en gerookte zalm
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
Porties
2 personen
Kook Tijd
10 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
  • 250 g tagliatelle vers
  • 200 g zalm gerookt
  • 2 komkommers
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el crème fraîche (ongeveer 125 g)
  • 1 blokje groentebouillon
  • peper
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker. Zet een pan op het vuur en gooi het water daarin.
  2. Schil de ui en snij in kleine stukjes, hak het teentje knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie een koekenpan of hapjespan en fruit hierin de knoflook en ui 1-2 minuten.
  3. Doe de verse tagliatelle in de pan kokend water en kook volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Schil ondertussen de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij het 'vlees' in blokjes. Haal de zalm uit de verpakking en doe in de pan. Als je de zalm bakt, valt deze vanzelf uiteen in stukjes.
  5. Doe de blokjes komkommer erbij en bak even mee. Voeg de crème fraîche toe en draai het vuur laag. Verbrokkel een half tot een heel bouillonblokje door de saus en roer er goed doorheen (je wil geen klontjes).
  6. Je pasta zal nu wel klaar zijn. Giet af, spoel 1 seconde kort af met koud water (dan plakt de boel straks niet allemaal aan elkaar) en gooi terug in de warme pan met het deksel erop.
  7. Verdeel de tagliatelle en de saus over twee borden en maak af met wat vers gemalen zwarte peper.
Notities
  • Disclaimer: als je het niet exact binnen 10 minuten redt, no problem. Maar geef mij niet de schuld! 😉 Gewoon een paar keer maken, dan raak je vanzelf geroutineerd.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Pastarecepten, Visgerechten Tagged With: Snel klaar, Voor het hele gezin

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in