• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Basic bami goreng recept

8 december 2015 by Willemijn Leave a Comment

Mark my words: na het lezen van dit artikel worden djinten, djahé en ketoembar je beste vrienden! Ehm… Say what? Beetje flauw natuurlijk, want als ik gemalen komijnzaad, gemberpoeder en gemalen koriander zeg, volg je me waarschijnlijk al iets beter. Als kind al was ik dol op bami en nasi, die mijn moeder op smaak bracht met een zakje bamikruiden. Je kent het vast wel: beetje kokend water erbij, even laten wellen en dan hup, bij de rest van de ingrediënten in de pan. Maar tegenwoordig kruid ik mijn eten het liefst zelf, dus voor die zakjes wilde ik een alternatief verzinnen. Dit basic bami goreng recept is het resultaat.

In dit recept heb ik trouwens voorgesneden groente gebruikt (scheelt toch al gauw weer een minuut of 2, haha), maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Bami is een ideaal restjesgerecht, je kunt er van alles ingooien: dunne reepjes wortel, kool, prei, ui, paprika, taugé, boontjes, net wat je nog in je koelkast hebt liggen. En die hamblokjes zijn ook al geen must. Die kun je vervangen voor kip of omeletreepjes.

Basic bami goreng recept
Basic bami goreng recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenAziatisch
Porties Prep Tijd
3 personen 15 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 15 minuten
Basic bami goreng recept
Basic bami goreng recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenAziatisch
Porties Prep Tijd
3 personen 15 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 15 minuten
Ingrediënten
  • 9 nestjes mie
  • 450 g bamigroenten voorgesneden
  • 2 tl sambal
  • 8 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 el djinten
  • 0,5 el djahé
  • 0,5 el ketoembar
  • 200 g hamblokjes
  • zonnebloemolie om in te bakken
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de knoflook en verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok. Doe de knoflook, sambal en hamblokjes in de wok en bak een paar minuutjes aan.
  3. Gooi de wokgroenten en ketjap manis erbij en bak circa 3-5 minuten mee op hoog vuur.
  4. Giet de bami af, laat even uitlekken en doe dan bij de rest van de ingrediënten in de wok.
  5. Bestrooi de mie met djahé, djinten en ketoembar en hussel alle alles goed door elkaar.
  6. Serveer in kommetjes, met een schep pindasaus en een beetje seroendeng.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Chinese rijsttafel maken, Rijst- & noodlerecepten Tagged With: Basisrecept, Comfort food, Klassieker, Lactosevrij, Voor grote gezelschappen, Voor het hele gezin

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in