• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Borreltip: groene asperges met parmaham

28 december 2015 by Willemijn Leave a Comment

Groene asperges met parmaham– Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar na eerste kerstdag, tweede kerstdag én derde kerstdag ben ik altijd een beetje uitgegeten. Tussen kerst en oud & nieuw wordt er bij mij thuis doorgaans niet veel gekookt. Nee, wij eten restjes. Dit levert om eerlijk te zijn de meest wonderlijke, niet per se blogwaardige, gerechten op, haha. Gelukkig bedacht ik dit simpele borrelhapje nog vóór de kerst. Ikzelf vind het altijd fijn dat er naast borrelklassiekers als chips en toastjes met smeersels ook nog wat groenvoer voor handen is. Cherrytomaatjes, rauwe worteltjes, schijfjes komkommer, dat werk. Maar ook groene asperges of aspergetips lenen zich uitstekend voor de borrelplank. Kook ze kort zodat ze nog wel een lekkere bite houden en fris groen van kleur blijven. Omwikkelen met lekkere rauwe ham, kek bordje eronder en klaar ben je.

Groene asperges met parmaham
Groene asperges met parmaham
Recept afdrukken
  • MaaltijdBorrelhapje
Porties Prep Tijd
15 rolletjes 5 minuten
Porties Prep Tijd
15 rolletjes 5 minuten
Groene asperges met parmaham
Groene asperges met parmaham
Recept afdrukken
  • MaaltijdBorrelhapje
Porties Prep Tijd
15 rolletjes 5 minuten
Porties Prep Tijd
15 rolletjes 5 minuten
Ingrediënten
  • 100 g groene aspergetips
  • 75 g parmaham
Porties: rolletjes
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker.
  2. Giet het water in een kookpan, doe de aspergetips erbij en kook 1 minuut.
  3. Giet voorzichtig af (de puntjes zijn vrij teer) en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen en je aspergetips frisgroen te laten blijven.
  4. Omwikkel één of twee aspergetips tegelijk met een stukje parmaham en leg op een mooie schaal.
Notities
  • Lekker bij een glas rode wijn of homemade gin-tonic.
  • In de categorie borrelrecepten vind je nog meer borrelinspiratie. Kaasstengels met tijm bijvoorbeeld, of zelfgemaakte chips met zoete en gewone aardappel.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Borrelrecepten Tagged With: Feestrecept, Gezond, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Paleo, Snel klaar, Supersimpel, Voor grote gezelschappen, Vooraf te maken

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in