• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Kruidige linzensalade met een geheim ingrediënt

8 september 2015 by Willemijn Leave a Comment

Kruidige linzensalade – Ja-haaa, dat trok meteen je aandacht hè? GEHEIM! Oeh… Geen poging gaat mijn te ver om nog meer lieve lezertjes te verleiden, dat begrijp je. Maar even zonder dollen: deze salade moet je echt eens proberen. Zoals ik eerder al schreef in het intro van de snelle noodles, gaat het bij veel gerechten om de juiste combi tussen verschillende smaken. In dit geval zuur (citroensap, augurkjes), pittig (rucola, peper), zoet (stukjes gedroogd fruit) en zout (zout, haha). De linzen geven het gerecht een lekkere bite en zijn bovendien supergezond. …En het geheime ingrediënt? Een bescheiden eetlepel van de kruidenmix ras el hanout. Kun je dankzij Jonnie de Boer tegenwoordig gewoon bij de Appie kopen.

Kruidige linzensalade met een geheim ingrediënt
Kruidige linzensalade met een geheim ingrediënt
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Salade
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Kruidige linzensalade met een geheim ingrediënt
Kruidige linzensalade met een geheim ingrediënt
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Salade
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Ingrediënten
  • 400 g linzen (= 1 blik)
  • 0,5 komkommer
  • 2 handjes rucola (wat verse bieslook mag ook)
  • 5 abrikozen gedroogd
  • 2 Medjoul dadels gedroogd
  • 1 bosje peterselie
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el citroensap
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 scheut olijfolie extra vierge
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el walnoten (of pecannoten ofzo, ook prima)
  • 7 kleine augurken (kleine zijn wat pittiger)
  • peper & zout
  • 1 el Ral el Hanout
Porties: personen
Instructies
  1. Spoel de linzen goed af in een vergiet en doe in een mooie, grote schaal.
  2. Snij de augurkjes, zongedroogde tomaten, abrikozen, dadels in kleine stukjes en gooi, samen met de rucola erbij.
  3. Schil de komkommer, snij in kleine blokjes en doe erbij. Snij de peterselie fijn en strooi over de salade.
  4. Doe citroensap, wittewijnazijn, royale scheut olijfolie, ras el hanout, pompoenpitten en nootjes in stukjes erbij en schep het linzenmengsel een paar keer goed om.
  5. Voeg peper & zout naar smaak toe, schep nogmaals goed om en laat een uurtje in de koelkast staan zodat alle smaken intrekken.
Notities
  • Geen augurken? Gebruik kappertjes.
  • Geen pecannoten? Gebruik walnoten, geroosterde pijnboopitjes.
  • Geen peterselie? Verse koriander is ook heel lekker.
  • Geen gedroogde abrikozen of dadels in huis? Rozijntjes, of gedroogde pruimen in stukjes zijn ook prima.

Dit is zo'n typische 'restjessalade' waar van alles en nog wat in kan. Belangrijkste is dat de smaakcombinatie (zoet, zuur, zout, pittig) in tact blijft.

Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Bonen- en peulvruchtenrecepten, Gezonde recepten, Lunchrecepten, Saladerecepten, Vegetarische recepten Tagged With: Gezond, Lactosevrij, Snel klaar, Vegan, Vegetarisch, Vooraf te maken

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in