• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Winterse boerenkoolcouscous met feta

12 november 2015 by Willemijn Leave a Comment

Winterse boerenkoolcouscous met feta – Een flink bord oldskool boerenkoolstamppot op z’n tijd is natuurlijk best lekker, maar je kunt zoveel meer met deze groente! In Amerika zijn ze helemaal in de ban van ‘kale’, google er maar eens op. Smoothies, chips: je kunt het zo gek niet bedenken, of ze maken het van boerenkool. Zo ver wil ik niet gaan, maar deze boerenkoolcouscous met feta is echt, heus waar, het proberen waard. Ze keken er op de crèche raar van op, maar zelfs baby O. vindt deze winterse boerenkoolcouscous met feta dus heerlijk. Ja, juist door die rode peper.

O, en ben je echt die hard boerenkoolfan? Dan moét je deze trui hebben.

Winterse boerenkoolcouscous met feta
Winterse boerenkoolcouscous met feta
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Salade
  • KeukenFusion
Porties Prep Tijd
3 personen 20 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 20 minuten
Winterse boerenkoolcouscous met feta
Winterse boerenkoolcouscous met feta
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Salade
  • KeukenFusion
Porties Prep Tijd
3 personen 20 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 20 minuten
Ingrediënten
  • 250 g couscous
  • 300 g boerenkool (= 1 zak)
  • 75 g feta
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 250 g granaatappelpitjes diepvries
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode peper vers
  • zout & peper
  • 2 el citroensap
Porties: personen
Instructies
  1. Haal de granaatappelpitjes uit de vriezer. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Doe de couscous in een grote schaal, verbrokkel het bouillonblokje en doe erbij.
  2. Giet het kokende water over de couscous, tot deze circa een centimeter onder water staat. Roer de couscous door en laat dan rusten.
  3. Spoel de bevroren granaatappelpitjes in een vergiet af met de rest van het warme water en zet even weg.
  4. Snipper de uien en knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij fijn.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in de grote wok of hapjespan en fruit de uien, knoflook en rode peper circa 2 minuutjes aan, tot deze glazig en zacht zijn.
  6. Doe nu in plukjes de boerenkool erbij en bak mee. Zodra de boerenkool geslonken is, hup: volgende pluk erbij. Herhaal dit net zo lang tot de zak leeg is.
  7. Kijk ondertussen even naar je couscous. Al het water is inmiddels verdwenen en je couscous is lekker droog. Voeg nu de olijfolie extra vierge en het citroensap toe en roer de couscous los. Proef op zout en peper en voeg eventueel toe.
  8. Voeg het boerenkoolmengsel toe aan de couscous, roer alle ingrediënten goed door elkaar. Brokkel de feta over de couscoussalade en bestrooi tot slot met de granaatappelpitjes.
Notities
  • Iets te vega? Serveer er dan merguezworstjes bij.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Gezonde recepten, Lunchrecepten, Saladerecepten Tagged With: Gezond, Snel klaar, Supersimpel, Vegetarisch, Voor het hele gezin, Vooraf te maken

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in