• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Broccolistamppotje met parmaham

17 januari 2016 by Willemijn Leave a Comment

Broccolistamppotje met parmaham – Ik hou van kleur op mijn bord en eerlijk is is eerlijk: dan heb je aan de Hollandse keuken doorgaans een slechte. Boerenkoolstamppot, erwtensoep, ik vind het allemaal hartstikke lekker. Maar om nu te zeggen dat dat de allersmakelijkste gerechten zijn om te zíen? Mwa… Dit broccolistamppotje met parmaham is wat mij betreft de uitzondering op de regel. Hollandse pot met een Italiaanse twist, supergezond en zeker niet saai! Voor wie van aardappelen én variatie houdt. En ik durf ook wel te beweren: ideaal voor de heimelijk avontuurlijke thuiskok, die samenwoont met wat-de-boer-niet-kent-dat-eet-‘ie-dus-echt-niet-partner. (Ik noem geen namen, maar je weet dat ik jou bedoel 😉 )

Broccolistamppotje met parmaham
Broccolistamppotje met parmaham
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenItaliaans, Nederlands
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Broccolistamppotje met parmaham
Broccolistamppotje met parmaham
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenItaliaans, Nederlands
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Ingrediënten
  • 500 g broccoli
  • 500 g aardappelen (iets) kruimig
  • 1 rode ui
  • 30 g pijnboompitten
  • 100 g parmaham
  • 1 klontje roomboter
  • 100 ml melk
  • zout & peper
Porties: personen
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. Doe de aardappelpartjes in een pan en zet onder water. Kook circa 10 minuten tot de aardappelen gaar zijn.
  3. Maak ondertussen de broccoli schoon en snij in roosjes. Het broccolistammetje kun je best eten, snij alleen de hardste, dradige stukken weg.
  4. Doe de broccoliroosjes in een andere pan met een flinke scheut water en kook in circa 5-10 minuten gaar. Let op: de roosjes moeten mooi groen blijven. Hou ze dus goed in de gaten en giet meteen af wanneer ze gaar zijn.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Snipper de rode ui, verhit een klontje boter in de koekenpan en bak in circa 2 minuten zacht en glanzend.
  7. Aardappelpartjes gaar? Giet af, doe een scheutje melk in de pan en stampen maar! Proef, en breng de aardappelpuree op smaak met zout en versgemalen peper.
  8. Schep de gebakken ui plus het bakvet door de puree heen, en daarna de broccoli. Stampen met een stamper mag, maar ik laat de broccoliroosjes meestal heel (het oog wil ook wat).
  9. Verdeel je broccolistamppotje over twee borden, drapeer er wat plakjes parmaham omheen en strooi de pijnboompitjes er over. Eet smakelijk!
Notities
  • Geen parmaham? Andere rauwe ham van goede kwaliteit is ook prima natuurlijk.
  • Klaar met pijnboompitten? En handje grofgehakte, geroosterde amandelen door je broccolistamppotje is ook erg lekker.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Gezonde recepten, Stamppotrecepten Tagged With: Basisrecept, Gezond, Goede voornemens, Snel klaar, Supersimpel, Voor het hele gezin

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in