• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Cinnamonbuns met cranberrycompote

22 december 2015 door Willemijn 1 reactie

Cinnamonbuns met cranberrycompote – Dit recept is wat mij betreft het bewijs dat vakantie een mens goed doet. Ik was namelijk helemaal niet van plan om nog een ontbijtrecept voor de kerst te bedenken (mijn kerstontbijt bestaat meestal uit een plakje kerststol en een kop koffie na al die wijn en dat eten de dag ervoor, haha) maar ik was en zeldzame dag helemaal alleen thuis en vrij en had ineens zin om te bakken.

Er lag nog een zakje verse cranberry’s in de koelkast (doe ik soms, iets kopen waar ik op dat moment totaal nog niet van weet wat ik ermee ga doen) en met wat mandarijnen van de fruitschaal maakte ik deze fabuleuze cranberrycompote met mandarijn & kaneel. Maar ja, die was in 10 minuten klaar dus wat verder te doen met mijn dag? Juist, deeg kneden en brood bakken. Heel meditatief. Bovendien zijn deze cinnamonbuns met cranberrycompote VET lekker. Echt, iets anders kan ik er niet van maken. Gezond zijn kaneelbroodjes niet per se, maar ik denk dan: beter zelfgemaakt dan kant-en-klaar gekocht. En als je ze alleen maakt tijdens de feestdagen of een relaxte zondagochtend (want zijn weekenden niet gewoon feestjes op zich?) blijft de schade beperkt. Toch?

ENJOY! 🙂

Cinnamonbuns met cranberrycompote
Cinnamonbuns met cranberrycompote
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Gebak, Ontbijt
  • KeukenAmerikaans
Porties Prep Tijd
10 broodjes 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
10 broodjes 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 1 uur
Cinnamonbuns met cranberrycompote
Cinnamonbuns met cranberrycompote
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Gebak, Ontbijt
  • KeukenAmerikaans
Porties Prep Tijd
10 broodjes 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
10 broodjes 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 1 uur
Ingrediënten
  • 350 g tarwebloem
  • 0,5 zakje gist
  • 0,25 tl zout
  • 200 ml melk lauwwarm
  • 50 g roomboter om in te vetten
  • 6 el cranberrycompote
  • 0,5 ei
  • poedersuiker
Porties: broodjes
Instructies
  1. Verwarm de melk in een steelpannetje en doe het gist hierbij.
  2. Doe de bloem samen met een half losgeklopt ei en het zout in een beslagkom.
  3. Giet de melk er in delen bij en kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg.
  4. Kneed het deeg een paar minuutjes goed door en leg dan terug in de kom, met een schone theedoek eroverheen.
  5. Laat op kamertemperatuur circa 1 uur rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het deeg uit de kom en bestuif je schone aanrechtblad met bloem. Rol het deeg eerst uit in een dikke sliert en gebruik daarna je deegroller om er een lange plak van te maken.
    Cinnamonbuns met cranberrycompote
  7. Schep een paar lepels cranberrycompote op de plak deeg en smeer uit. Let op: randjes vrijlaten!
  8. Rol nu de lap deeg over de lange kant voorzichtig dicht.Druk het randje goed aan zodat je rol niet weer open springt. Je hebt nu weer net zo'n sliert als in het begin.
  9. Vet een ovenschaal (ik had er één van 25 x 25 cm) in met roomboter.
  10. Snij de rol deeg gevuld met cranberrycompote met een scherp mes in circa 10-12 stukken van ongeveer 2 centimeter. (Te dunne stukken vallen snel weer uit elkaar.)
  11. Leg de stukken met de platte kant en zij aan zij in de schaal. Bak af in circa 30 minuten. Zien de broodjes nog een tikje pips? Gewoon een paar minuutjes langer bakken.
  12. Je cinnamonbuns met cranberrycompote zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. O, en een beetje poedersuiker erop is ook zéér aanbevelingswaardig 😉
    Cinnamonbuns met cranberrycompote
Notities
  • Niet mijn cranberrycompote met mandarijn & kaneel gebruikt? Geen probleem, maar strooi dan wat kaneel bij stap 7 over de uitgerolde lap deeg. Anders kun je deze broodjes met goed fatsoen geen cinnamonbuns meer noemen 😉
  • Lekker met: poedersuiker!
  • Dag vantevoren maken is geen probleem. Dek de schaal waarin de cinnamonbuns met cranberrycompote hebt gebakken af met een stukje folie en zet in de koelkast. De volgende ochtend piep je de broodjes zo weer op door ze circa 15 minuten in de oven te verwarmen.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Categorie: Bij de koffie/thee, Feestrecepten, Ontbijtrecepten Onderwerpen: Comfort food, Feestrecept, Homemade, Kerst, Voor het hele gezin, Vooraf te maken, Zoet

Reacties

  1. NJ-Cook4You zegt

    30 december 2015 om 17:52

    Ziet er heerlijk uit. Leuk idee! Bedankt voor het delen van je recept.

    groet NJ

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta
  • Buffet aan huis Den Haag op Recept gevulde eieren met guacamole

Bekend van:

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Volg What’s that smell op Facebook

Whatsthatsmell.nl

×