Ik kook zonder pakjes & zakjes, maar een kruidenmix op z’n tijd waardeer ik zeer. En nee, dan bedoel ik dus niet die van Maggi of Knorr. In vrijwel alle wereldkeukens kennen ze een kruidenmelange waar veel authentieke gerechten mee op smaak worden gebracht. In de Aziatische keuken wordt bijvoorbeeld vaak vijfkruidenpoeder gebruikt, in Marokko zijn ze groot fan van Ras el Hanout en in het Midden-Oosten houden ze van za’atar. In dit recept gebruik ik za’atar, een kruidenmix uit het Midden-Oosten, om left-over-groente wat extra pit te geven. En dat pakt wonderwel goed uit 😉
Ingrediënten
- 5 aardappelen
- 0,5 knolselderij
- 4 winterpenen
- 1 teentje knoflook
- 2 el za'atar
- 4 el olijfolie
- peper & zout
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappels en wortels, snij in stukken. Snij de ui in grove stukken. Schil de knolselderij en snij in blokjes. Hak de knoflook fijn.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel alle groente inclusief de knoflook over de bakplaat.
- Meng de za'atar-kruiden met de olijfolie. Roer door elkaar tot sausje en giet dan over de groente. Bestrooi met zout & peper en hussel alles goed door elkaar.
- Bak in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Check halverwege de oventijd hoe het ervoor staat en hussel de boel nogmaals door elkaar met een spatel of lepel.
Notities
- Vervang de za'atar door een andere kruidenmix, bijvoorbeeld Italiaanse kruiden. Iets minder exotisch, maar daarom niet minder lekker.
- Za'atar met olijfolie is ook superlekker als dip met brood bij de borrel.
Deel dit Recept
Geef een reactie