• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Havermoutmuffins met frambozen

4 maart 2016 by Willemijn 3 Comments

Havermoutmuffins met frambozen – Aan het begin van dit jaar heb ik me voorgenomen om meer met restjes te koken en te proberen minder eten weg te gooien. (Niet dat er hele groentelades vol de kliko in gingen, maar het kan altijd minder natuurlijk.) Dat gaat vrij aardig, en ik merk bovendien dat het ook leidt tot creativiteit in de keuken. Deze muffins bijvoorbeeld, werden uit pure nood geboren, Mijn ouders kwamen afgelopen week op bezoek en wilde ik iets voor bij de koffie maken. Toen ik in mijn kastjes en koelkast kwam ik erachter dat ik geen boter, suiker en bloem meer had. Ehm, probleem. Gelukkig had ik wel: zonnebloemolie (i.p.v. boter), honing ((i.p.v. suiker) en havermout + geraspte kokos ((i.p.v. bloem). Voeg daar wat bevroren frambozen (misschien wel mijn lievelingsfruit) aan toe en tadááá: een nieuw recept was geboren.

PS: Ik maak me geen illusies hoor, een echte restjeskoningin ben ik nog lang niet. Check het leuke blog van Daisy ‘TedTalk’ Scholten maar eens, die kan er pas wat van!

Havermoutmuffins met frambozen
Havermoutmuffins met frambozen
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Ontbijt
Porties Prep Tijd
9 muffins 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
9 muffins 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Havermoutmuffins met frambozen
Havermoutmuffins met frambozen
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Ontbijt
Porties Prep Tijd
9 muffins 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
9 muffins 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
  • 125 g havermout
  • 3 el melk mag plantaardig, hoeft niet
  • 2 el honing
  • 50 g geraspte kokos
  • 2 eieren
  • 1 snuf zout
  • 3 el zonnebloemolie
  • 125 g bevroren frambozen
  • 7 g bakpoeder
Verder nodig:
  • staafmixer
  • 9 papieren muffinvormpjes
Porties: muffins
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haksel de havermout met een staafmixer fijn tot meel. Roer de rest van de droge ingrediënten erdoor: zout, kokos, bakpoeder.
  2. Kluts in een apart kommetje de eieren, melk honing en zonnebloemolie door elkaar. Roer door de droge ingrediënten tot het beslag goed gemengd is.
  3. Schep de bevroren frambozen door het beslag. Doe de papieren muffinvormpjes in het muffinblik (scheelt weer invetten) en verdeel het muffinbeslag over 9 units.
  4. Bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
    Havermoutmuffins met frambozen2
  5. NB: controleer na 20 minuten oventijd of de muffins niet te hard gaan en verbranden. Elke oven is anders!
Notities
  • De muffins blijven in een afgesloten blik zeker een dag of 3-4 goed. Ik vond de havermoutmuffins met frambozen zelf misschien wel nóg lekkerder de volgende dag.
  • Je zou deze muffins zelfs als ontbijt kunnen eten, zo gezond zijn ze per ongeluk 😉
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Bij de koffie/thee, Feestrecepten, Gezonde recepten, Ontbijtrecepten Tagged With: Feestrecept, Gezond, Goede voornemens, Kliekjeskoken, Lactosevrij, Vegan, Voor het hele gezin

Comments

  1. Tineke says

    9 maart 2016 at 17:41

    Na 30 minuten op 180 graden (ja- thermometer in de oven) kwamen de muffins er wat aangebrand uit. Voor muffins op 180 graden houd ik zelf meestal 20 minuten aan.
    Dus nog een keertje proberen 🙂

    Beantwoorden
    • Willemijn says

      9 maart 2016 at 20:56

      Ai, dat is uiteraard niet de bedoeling. Ik schrijf het wel vaker maar: elke oven is anders. Ik zal de receptuur iets aanpassen zodat mensen voortaan een controlemomentje inbouwen en aanbranden niet snel zal gebeuren. Dank voor je comment!

      Beantwoorden
  2. Laura says

    23 februari 2018 at 19:07

    Bij mij zijn ze goed gelukt maar ik vond het jammer dat er de kokos in zat, die vond ik erg overheersend en maakt het ook een stuk minder gezond. Toch bedankt voor het idee!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in