Wentelteefjes maken – Eén van de allerergste ochtenden OOIT vanuit ontbijtperspectief, was die keer dat ik, hoog zwanger & op de nuchtere maag, een test moest doen om te bepalen of ik zwangerschapsdiabetes had. Eerst zonder eten & drinken naar de plek des onheils fietsen (geen idee waarom ik daar niet iets anders op bedacht had), vervolgens een enorme spuit in mijn arm en een uur op de gang het wel en wee van de prikpost bewonderen (niet romanwaardig…) terwijl de tijd vooruit kroop. Enfin, einde van het liedje was natuurlijk dat ik zo fit als een hoentje werd verklaard en alle ontberingen dus voor niets waren geweest. Toen ik thuiskwam wilde ik mezelf belonen en maakte ik wentelteefjes. Met extra veel suiker en kaneel.
Hoewel deze episode van mijn leven inmiddels weer een heel eind achter me ligt, hebben wentelteefjes sindsdien een permanent plekje in mijn hart veroverd. Ik maak ze vaak, bij voorkeur in het weekend, maar nog steeds met lekker veel suiker en kaneel 😉 Soms moet je een beetje lief zijn voor jezelf.
- Kluts het ei en de melk in een maatbeker. Verhit een klont boter in de pan.
- Giet een deel in een diep bord en week de boterhammen hier één voor één in.
- Bak de boterhammen aan weerszijde goudbruin. Dit gaat razendsnel, dus blijf er goed bij.
- Bestrooi de wentelteefjes royaal met kaneel en suiker.
- Die verhoudingen bij wentelteefjes maken zijn helemaal niet zo heel belangrijk. Dus heb je nog meer oude boterhammen en melk, maar niet nog een ei? No problemo, gewoon een beetje smokkelen.
- Ook leuk: Eefje Wentelteefje.
- Oja: met suikerbrood is het ook prima wentelteefjes maken!
Had nog oud brood liggen en wist niet wat ik ermee moest doen. Dat probleem was opgelost toen ik dit receptje zag, goed plan! Lekker met rode vruchtjes opgegeten. Mjammie!