• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Zalmburgers met dille & limoen

30 oktober 2015 by Willemijn Leave a Comment

Deze zalmburgers met dille & limoen is zijn wat slanker dan mijn super-de-luxe-weekendburger met bacon en blauwe kaas, dus fijn ter afwisseling. Hetzelfde hoera-het-is-weekend-gevoel, maar dan zonder de bijbehorende calorieën, zeg maar ;-). Zwangeren, kinderen en bejaarden eten hun burger lekker doorbakken, aan de rest zou ik willen adviseren om de kern, net zoals bij een echte goede vleeshamburger, een tikje rauw te laten. Zo proef je optimaal dat je echt goeie, verse zalm hebt gebruikt.

Mijn goede vriend Aldo van wijnkooper.nl heeft onderaan dit recept trouwens weer een erg fijn wijnadvies geschreven. Hoera!

Zalmburgers met dille & limoen
Zalmburgers met dille & limoen
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
Porties Prep Tijd
4 burgers 15 min
Porties Prep Tijd
4 burgers 15 min
Zalmburgers met dille & limoen
Zalmburgers met dille & limoen
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
Porties Prep Tijd
4 burgers 15 min
Porties Prep Tijd
4 burgers 15 min
Ingrediënten
  • 500 g zalm verse filet, zonder vel of graten
  • 4 beschuitjes of paneermeel
  • 1 limoen
  • 0,5 bosje dille
  • 1 ei
  • peper & zout
  • 4 harde broodjes
  • 1 avocado
  • 0,5 komkommer
  • olijfolie om in te bakken
  • mayonaise liefst mosterdmayo
Porties: burgers
Instructies
  1. Hak de zalm in grove stukken. Snij de dille inclusief de steeltjes grof. De beiden in de keukenmachine, samen met het ei, de verkruimelde beschuitjes, het uitgeperste limoensap en wat peper & zout.
  2. Laat de keukenmachine draaien totdat je een zalmgehakt hebt. Maak van het gehakt vier gelijke ballen.
  3. Snij de avocado en komkommer in plakjes. Snij de broodjes op en besmeer beide kanten met een dun laagje mayo. Beleg één kant per broodje met een paar plakjes avocado en komkommer.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan en leg de ballen erin. Druk met een spatel of je hand de ballen plat, nu heb je burgers. Bak kort aan beide kant op hoog vuur.
  5. Tip: steek een satéprikker door je zalmburger zodat de boel op z'n plek blijft tijdens het serveren. Eet u smakelijk!
Notities
  • Geen mosterdmayo of van die lekkere Franse mayo in huis? Meng dan een tl mosterd met een el mayonaise, dan bereik je nagenoeg hetzelfde effect.
  • Geen keukenmachine? Hak alle ingrediënten voor de burgers zo klein mogelijk, en mix eventueel nog extra fijn met een staafmixer.
  • ALDO ADVISEERT: 'Een verrassend recept vraagt om een verrassende wijn, de Vigneti Radica Pecorino. Jarenlang werd ten onrechte verondersteld dat de pecorino-druif, uitermate delicaat en kwetsbaar door diens dunne schil, uitgestorven was. In de jaren ’80 werd de soort gelukkig herontdekt en sindsdien wordt hij op kleine schaal aangeplant. De smaak is minstens zo verrassend; door de in eerste instantie licht-fruitige neus met subtiele citrus, tropisch-fruittonen en delicate bloemen zie je de robuuste smaak met minerale afdronk niet aankomen. Subtiel genoeg voor de vis, robuust genoeg voor de burgers. En voor wie nu zegt: “Maar Aldo, Pecorino, dat is toch schapenkaas?”, hij is inderdaad vernoemd naar de schapen, die schijnen de druiven ook te kunnen waarderen.'
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Burgers maken, Visgerechten Tagged With: Comfort food, Gezond, Homemade, Lactosevrij, Snel klaar, Supersimpel

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Recruitment

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Copyright © 2023 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in