• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Prei-plaattaart met geitenkaas en tijm

4 september 2015 by Willemijn Leave a Comment

Prei-plaattaart met geitenkaas en tijm – Ja jongens, het is weer voorbij, die mooie zomer. De tijd van lekker buiten eten, zon op je huid, vakantiegevoel zonder vakantie te hebben… Maar ik was niet van plan om mijn verdriet nu al weg te eten met winterse stamppotjes en stevige soepen. Met deze plaattaart bijvoorbeeld, haal je de zon weer in huis. Hij is naast voedzaam ook uitermate gezellig en geschikt voor grote gezelschappen aan lange tafels. Allemaal een stukje, lekkere groene salade erbij, glaasje wijn, en je humeur kan niet meer stuk.

Prei-plaattaart met geitenkaas en tijm
Prei-plaattaart met geitenkaas en tijm
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch
Porties Prep Tijd
3 personen 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Prei-plaattaart met geitenkaas en tijm
Prei-plaattaart met geitenkaas en tijm
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch
Porties Prep Tijd
3 personen 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 125 g geitenkaas zachte
  • 4 preien (enorme joekels gescoord? Dan zijn 2 of 3 stuks ook voldoende)
  • 1 el gedroogde tijm
  • olijfolie
  • peper & zout
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
  2. Snij de prei in dunne ringen en spoel goed af in een vergiet. Verhit in een grote pan een scheutje olie en bak de prei enigszins gaar in 2-3 minuten. Helemaal zacht hoeft niet, de prei gaart straks verder door in de oven. Voeg meteen na de prei de eetlepel tijm toe en bak lekker mee.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier, en plak de ontdooide plakjes bladerdeeg aan elkaar. Verdeel hierover de prei en brokkel de geitenkaas er overheen.
  4. Strooi wat peper, en eventueel wat extra zout, over de taart en schuif in de oven. Afbakken in circa 25 minuten.
Notities
  • Lekker met een frisse, groene salade en een glaasje witte wijn on the side.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Hartige-taart-recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Supersimpel, Vegetarisch, Voor het hele gezin

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in