Prei-plaattaart met geitenkaas en tijm – Ja jongens, het is weer voorbij, die mooie zomer. De tijd van lekker buiten eten, zon op je huid, vakantiegevoel zonder vakantie te hebben… Maar ik was niet van plan om mijn verdriet nu al weg te eten met winterse stamppotjes en stevige soepen. Met deze plaattaart bijvoorbeeld, haal je de zon weer in huis. Hij is naast voedzaam ook uitermate gezellig en geschikt voor grote gezelschappen aan lange tafels. Allemaal een stukje, lekkere groene salade erbij, glaasje wijn, en je humeur kan niet meer stuk.
Ingrediënten
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg
- 125 g geitenkaas zachte
- 4 preien (enorme joekels gescoord? Dan zijn 2 of 3 stuks ook voldoende)
- 1 el gedroogde tijm
- olijfolie
- peper & zout
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
- Snij de prei in dunne ringen en spoel goed af in een vergiet. Verhit in een grote pan een scheutje olie en bak de prei enigszins gaar in 2-3 minuten. Helemaal zacht hoeft niet, de prei gaart straks verder door in de oven. Voeg meteen na de prei de eetlepel tijm toe en bak lekker mee.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, en plak de ontdooide plakjes bladerdeeg aan elkaar. Verdeel hierover de prei en brokkel de geitenkaas er overheen.
- Strooi wat peper, en eventueel wat extra zout, over de taart en schuif in de oven. Afbakken in circa 25 minuten.
Notities
- Lekker met een frisse, groene salade en een glaasje witte wijn on the side.
Deel dit Recept
Geef een reactie