• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Chocoladekaneelkoeken voor bij de thee

23 augustus 2015 door Willemijn Geef een reactie

Ik heb een absolute voorkeur voor simpele recepten. Ik hou van kreatief zijn met (kurk, ehm) restjes en ben, zeker als het op bakken aankomt, liever lui dan gestrest. Bloem zeven, marsepeinen bloemetjes fröbelen, cupcakes versieren: dank je feestelijk. Maar even snel iets in elkaar hatseflatsen om jezelf te verwennen? Jaaaa, dát natuurlijk wel! Herkenbaar? Dan moet je echt deze koeken eens proberen. Want boy oh boy, wat zijn ze lekker!

Chocoladekaneelkoeken
Chocoladekaneelkoeken recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Gebak
Porties Prep Tijd
9 koeken 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
9 koeken 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Chocoladekaneelkoeken
Chocoladekaneelkoeken recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Gebak
Porties Prep Tijd
9 koeken 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
9 koeken 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
  • 150 g tarwebloem (gewone bloem mag ook)
  • 1 ei
  • 100 g roomboter
  • 100 g suiker (bij voorkeur lichtbruine basterdsuiker)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 50 g chocolade puur
  • 1 tl bakpoeder
Porties: koeken
Instructies
  1. Smelt de roomboter in een schaaltje in de magnetron. Verwarm de oven voor op 200 °C. (Ik heb een oven-magnetroncombi, vandaar dat ik voor deze volgorde kies.)
  2. Pak een beslagkom en doe daar het tarwemeel, gesmolten boter, ei, basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en bakpoeder in. Roer goed door elkaar. Eerst met een vork of lepel, daarna met je handen.
  3. Deeg te nat? Gewoon nog een beetje (tarwe)bloem erbij. Beetje smotsig mag best, maar het moet niet zo zijn dat de helft aan je vingers blijft plakken.
  4. Hak de chocolade in kleine stukjes en gooi in de beslagkom. De stukjes moeten enigszins gelijkmatig door het deeg worden verdeeld, even kneden dus.
  5. Pak een bakplaat en bekleed die met een vel bakpapier. Verdeel het deeg in 9 bergjes op de plaat en druk een beetje plat. Het moeten kaneelkoekjes worden, geen kaneelrotsjes.
  6. Schuif de bakplaat in de oven en bak in circa 20 minuten gaar. De koekjes zijn klaar als ze een mooie goudbruine kleur hebben en een brossige structuur.
    Chocolade-kaneelkoeken voor bij de thee
  7. Voor serveren even 5-10 minuten laten afkoelen. Hou je nog een paar koeken over? Dan kun je die in een afgesloten bakje of trommeltje prima een aantal dagen bewaren.
Notities
  • Liever kleine koekjes? Maak bij stap 5 geen 9 hoopjes, maar 12. Let op: kleinere koekjes = minder oventijd. 15 minuten zou voldoende moeten zijn.
  • Geen chocolade in huis? Krenten of rozijnen zijn een prima alternatief.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Categorie: Bij de koffie/thee Onderwerpen: Comfort food, Snel klaar, Vegetarisch, Voor het hele gezin, Vooraf te maken, Zoet, Zoutarm

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta
  • Buffet aan huis Den Haag op Recept gevulde eieren met guacamole

Bekend van:

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Volg What’s that smell op Facebook

Whatsthatsmell.nl

×