• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Cranberrycompote met mandarijn & kaneel

22 december 2015 by Willemijn 4 Comments

Deze cranberrycompote met mandarijn is eigenlijk altijd een goed idee. Op een geroosterde boterham als ontbijtje, bij een varkenshaasje, plak rollade of stukje wild, bij wijze van kerstdiner. Als coulis (= glad gepureerd sausje) over een warm chocoladecakeje, of als vulling voor deze briljante cinnamonbuns. De perfecte balans tussen zoet en zuur, en de fijne ondertoon die de mandarijnen aan de cranberrycompote meegeven, maken dat dit recept een van mijn favorieten is tijdens de feestdagen. Je doet er verstandig aan om meteen een voorraadje te maken. Dan grijp je nooit mis en kun je ook eens een potje weggeven 😉

Cranberrycompote met mandarijn
Cranberrycompote met mandarijn & kaneel
Recept afdrukken
Porties Prep Tijd
2 potjes cranberrycompote 10 minuten
Porties Prep Tijd
2 potjes cranberrycompote 10 minuten
Cranberrycompote met mandarijn
Cranberrycompote met mandarijn & kaneel
Recept afdrukken
Porties Prep Tijd
2 potjes cranberrycompote 10 minuten
Porties Prep Tijd
2 potjes cranberrycompote 10 minuten
Ingrediënten
  • 340 g cranberry's
  • 3 mandarijnen
  • 5 el basterdsuiker witte
  • 0,5 el kaneel
Porties: potjes cranberrycompote
Instructies
  1. Was de mandarijnen en de cranberry's. Doe de cranberry's samen met circa 150 ml kraanwater in een pan.
  2. Rasp de schil van de mandarijnen (alleen het oranje deel) boven de pan. Pel de mandarijnen en doe de partjes bij de cranberry's. Let op: even checken of er geen pitjes inzitten.
  3. Doe de kaneel en suiker bij de rest van de ingrediënten in de pan en zet het vuur onder de pan aan. Kook circa 10 minuten op laag vuur, roer regelmatig door. Compote te dik? Nog een beetje water erbij.
  4. De compote is klaar als de cranberry's zijn opengeknapt en de mandarijnpartjes nagenoeg zijn opgelost.
  5. Giet de cranberrycompote met mandarijn in brandschone potten, draai de deksels erop en laat de potten ongeveer 15 minuten omgekeerd afkoelen.
Notities
  • Geen mandarijnen in huis? Een sinaasappel of citroen is dan ook prima.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Bij de koffie/thee, Broodbeleg, Feestrecepten, Jam maken, Nagerechten Tagged With: Basisrecept, Feestrecept, Klassieker, Lactosevrij, Voor het hele gezin, Zoet

Comments

  1. Karin de Waal says

    23 december 2015 at 21:55

    Ik ga morgen de cranberry compote uitproberen. Op eerste kerstdag heb ik lamsracks en het lijkt me heerlijk daarbij. De speculaasbrokken zijn ook prima gelukt, hoewel iets aan de droge kant. Volgende keer doe ik er iets meer vocht bij.

    Fijne dagen!

    Karin de Waal

    Beantwoorden
    • Willemijn says

      23 december 2015 at 22:31

      Mmm, ’t is dat ik mijn kerstinkopen al heb gedaan maar die compote kan denk ik ook prima bij je lamsracks. Jammer dat het speculaas een tikje droog was, misschien de volgende keer op een iets lagere temperatuur en een beetje langer bakken? Het resultaat verschilt soms net dat cruciale beetje per oven. Enfin, hele fijne kerstdagen in ieder geval!

      Beantwoorden
      • Karin de Waal says

        27 december 2015 at 16:22

        De compote is echt heerlijk. Ik kon er twee potjes mee vullen dus ik ga zeker de kaneelbroodjes nog proberen maar eerst de kerstrestjes opmaken ?.

        Beantwoorden
        • Willemijn says

          28 december 2015 at 10:15

          Wauw, echt heel leuk om te horen!

          Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Recruitment

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Copyright © 2023 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in