Hebben jullie dat nu ook? Als ik iets met tortillawraps of rotipannenkoeken maak, hou ik er regelmatig één of twee over. Heel irritant, want hoewel ik ze altijd netjes in de koelkast bewaar, vind ik ze doorgaans weken later verdroogd (of erger…) achterin diezelfde koelkast terug. Tijd om daar verandering in te brengen! Dit receptidee voor flauta’s met kip leerde ik jaren geleden van mijn zusje. Je kunt ze ook maken met een ‘Mexicaanse’ vulling (kip, bonen, mais, ui, paprika, you name it) maar ik vind deze variant zelf het lekkerst.
Ingrediënten
- 2 tortilla´s GROOT! (of rotipannenkoeken)
- 100 g kipdijfilet kipfilet mag ook
- 1 teen knoflook
- 200 g Chinese roerbakgroente restjes groente uit de koelkast kan ook
- 2 el ketjap manis
- 0,5 bosje koriander vers
- 100 ml zonnebloemolie om in te 'frituren'
- 1 el zonnebloem om vulling mee te bakken
- zoete chilisaus
- peper
- 4 satéprikkers
Porties: persoon
Instructies
- Snij de kip in reepjes en hak de knoflook fijn. Verhit wat zonnebloemolie in een hapjespan, bak de kip hierin een minuutje aan en doe dan de knoflook en de ketjap erbij.
- Gooi de groente erbij, bak aan tot deze aan gaar zijn (je wil enigszins een bite blijven houden) en draai het vuur uit. Snij de koriander inclusief de steeltjes grof en doe in de pan.
- Pak een andere pan met een goede anti-aanbaklaag en verhit hierin rustig de 100 ml zonnebloemolie. Heb je en héle grote pan, dan heb je misschien iets meer olie nodig.
- Bak de flauta's goudbruin, per kant ongeveer een minuutje op laag vuur. Hou goed in de gaten, het verschilt heel erg per type tortilla hoe hard het gaat.
- Serveer met lekker veel zoete chilisaus!
Notities
- Vind je twee flauta's per persoon te weinig? Maak er nog wat geurige witte rijst bij, of een frisse groene salade.
Deel dit Recept
Laat een reactie achter