• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Gevulde puntpaprika’s met kruidencouscous

12 augustus 2015 by Willemijn Leave a Comment

Gevulde paprika’s met couscous – Tijdens mijn studententijd at ik bij een vriendin voor het eerst couscous. Niet verkeerd, dus ik dacht: thuis ook maar eens maken. Mwa, dat viel tegen… De eerste pogingen waren bepaald géén succes. Een weeë, smaakloze bedoeling werd het telkens, wat ik ook probeerde. Tot ik harissa ontdekte! Deze pittige smaakmaker kun je tegenwoordig ook gewoon in kleine potjes bij de supermarkt kopen, reuzehandig. Dankzij de harissa, verse kruiden, en lekkere schapenfeta is dit tegenwoordig een van mijn favoriete gerechten. Enjoy!

Gevulde puntpaprika's met kruidencouscous
Gevulde paprika's met couscous
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Gevulde puntpaprika's met kruidencouscous
Gevulde paprika's met couscous
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
  • 200 g couscous
  • 300 ml water gekookt
  • 2 puntpaprika's
  • 2 theel harissa
  • 1 bosje koriander (peterselie mag ook)
  • 1 bosje bieslook
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 el citroensap
  • flinke scheut olijfolie extra vergine
  • 150 g feta (kies voor echt lekkere schapenfeta, mmm!)
  • half groentebouillonblokje
  • 4 tomaten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe water in de waterkoker en zet aan.
  2. Gooi 200 g couscous in een grote schaal, doe het bouillonblokje en de harissa erbij en giet er 300 ml kokend water overheen. Goed roeren en even laten staan, tot al het vocht door de korreltjes is opgenomen.
  3. Doe de olijfolie en het citroensap erbij, weer even roeren en laten staan.
  4. Was de tomaten, snij in kleine blokjes en gooi (inclusief het vocht en de zaadjes) in de kom. Snij de bieslook en koriander fijn en doe eveneens erbij. Roer het mengsel goed om.
  5. Bak in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin en gooi bij de couscous. Je raadt het al: weer even omscheppen.
  6. Was de puntpaprika's en snij in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de vier helften erop.
  7. Nu het lastigste gedeelte: het vullen van de paprika's. Het fijnst is als je couscous een tikje klef is. is dit niet het geval: doe er lekker nog wat olijfolie bij. Verdeel de couscous met een lepel over de vier delen en druk met je vingers goed aan.
  8. Verbrokkel als laatste de feta over de vier delen en druk weer even goed met je vingers aan. Het is de bedoeling dat je je paprika's gevuld serveert en dat niet de helft eruit dondert.
  9. Zet de paprika's circa 30 minuten in de oven. Check tussendoor even of je feta niet verbrandt. Je gevulde paprika's met couscous zijn klaar als de paprika's gaar en gerimpeld zijn en de feta een tikje bruin.
Notities
  • Een bosje fijngesneden munt door je couscoussalade is ook errug lekker.
  • Voor couscoussalades geldt over het algemeen: even de smaken een uurtje laten intrekken is nóg lekkerder.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Gezonde recepten, Ovengerecht, Vegetarische recepten Tagged With: Gezond, Klassieker, Vegetarisch, Voor het hele gezin, Vooraf te maken

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in