Vegan bananenijs – Je kunt je neus er wel voor ophalen, voor de plantaardig-eten-trend, maar inventief zijn ze zeker, die vegans. Dankzij Jolijn Pelgrum van het fijne blog Vegadutchie.nl weet ik nu bijvoorbeeld hoe je vegan bananenijs moet maken. Ontdekking van de eeuw! En het ‘recept’ is ook nog eens doodsimpel, hulde. Een keukenmachine is wel een must, lees hieronder waarom. Mijn kommetje op de foto heb ik gepimpt met bananenchips en wat kokosrasp. Vond ik lekker. (Maar je kunt het ook weglaten.)
Ingrediënten
- 3 bananen rijpe
- scheutje amandelmelk (eventueel)
- 1 el honing (eventueel)
Porties: personen
Instructies
- Snij 3 bananen in partjes en doe in de vriezer. Vergeet dat je dit hebt gedaan tot de volgende dag, een half uurtje nadat je je avondeten op hebt en op de bank wil ploffen om te netflixen.
- Doe de bevroren bananenpartjes in je keukenmachine en druk op de pulseknop. Nu moet je wachten. Je ziet als het goed is eerst de bananenstukjes verkruimelen (niet schrikken!), en vervolgens in een ijsachtige substantie veranderen. Zo niet, doe er dan een klein scheutje amandelmelk bij.
- Zet nu de keukenmachine uit. Voeg, als je dat lekker vindt, een eetlepel honing toe. Doe de keukenmachine weer even aan, tot de honing mooi vermengd is met de rest. Niet te lang, je ijs is immers een soort van aan het smelten.
- Verdeel het ijs over twee schaaltjes en versier eventueel met wat bananenchips en geraspte kokos. Meteen opeten, mmm!
Notities
- Wat grofgehakte pure chocolade toevoegen bij stap 2 is ook héél lekker...
Deel dit Recept
Geef een reactie