Het regende de hele dag pijpenstelen, dus erg veel zin om naar de supermarkt te fietsen had ik niet. Maar mijn koelkast was nagenoeg leeg. Tja, wat dan? Voorraadkastkoken! Ik heb alle spullen die ik in huis kon vinden op het aanrecht gezet, er een half uur naar gestaard en toen besloten iets van een hartige taart (altijd goed) te maken. Het resultaat overtrof mijn stoutste verwachtingen, to be honest. Mijn lief dacht dat er gehakt in de taart zat, terwijl ‘ie dus 100% vegetarisch is. Grote kans dat jij je tafelgenoten met dit recept eveneens kan verrassen.
Ingrediënten
- 3 pakjes roomboterbladerdeeg
- 400 g linzen = 1 blik
- 75 g feta
- 2 eieren
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el garam masala
- 0,5 el kerriepoeder
- 0,5 el djahé = gemberpoeder
- 6 zongedroogde tomaatjes op olie
- 2 el olie uit potje tomaatjes
- peper & zout
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Vet een kleine ovenschaal in met 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaatjes. Snipper de ui en knoflook, en fruit aan in een koekenpan met 1 el olie uit datzelfde potje.
- Doe de garam masala en het kerriepoeder bij de ui en bak mee. Als je gedroogde kruiden even aanfruit komen de smaken beter vrij.
- Spoel de linzen goed af in een vergiet en doe eveneens in de pan. Bak even mee, stooi wat peper en zout eroverheen en draai het vuur uit.
- Kluts de twee eieren. Rek de ontdooide plakjes bladerdeeg wat op en bekleedt hiermee een kleine hoge ovenschaal (die van mij was 26 x 19 cm).
Deel dit Recept
Geef een reactie