• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Kaasuienmuffins

1 december 2015 by Willemijn Leave a Comment

Een van mijn absolute eetzondes zijn de kaasuienbroodjes van de bakker. Koud, warm, het maakt me niks uit. Zolang er maar véél kaas en véél ui op zit, mmm. Nu ben ik niet zo van het brood bakken, maar dankzij Sabine Koning van Ohmyfoodness.nl heb ik toch de sprong gewaagd. Ik begon met kaasstengels van brooddeeg, maakte vervolgens kaasuienbrood in drie varianten van en kwam al experimenterend uit bij deze kaasuienmuffins, toen ik nog nog een lekker hartige snack voor de babyshower van een vriendin moest bedenken. Geschikt voor vegetariërs, ideaal uitdeelformaat en niet te gezond want hé: het moest wel een feestje blijven 😉

Kaasuienmuffins
Kaasuienmuffins recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Borrelhapje, Lunch
Porties Prep Tijd
12 muffins 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 45 minuten
Porties Prep Tijd
12 muffins 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 45 minuten
Kaasuienmuffins
Kaasuienmuffins recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Borrelhapje, Lunch
Porties Prep Tijd
12 muffins 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 45 minuten
Porties Prep Tijd
12 muffins 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 45 minuten
Ingrediënten
  • 400 g tarwebloem
  • 7 g gist (= 1 zakje)
  • 300 ml kraanwater lauw
  • 1 el gedroogde tijm
  • 2 rode uien
  • 150 g belegen kaas geraspte
  • 1 snuf zout
  • olijfolie om in te vetten
Porties: muffins
Instructies
  1. Roer de tarwebloem, gist, zout, tijm en 1/3e van de geraspte kaas door elkaar in een kom.
  2. Giet het lauwe water in straaltjes erbij en kneed alle ingrediënten met de hand door elkaar tot je een elastische bal deeg hebt.
  3. Vet een schone kom in met olijfolie, doe de deegbal hierin en dek af met een schone theedoek. Laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  4. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de uien.
  5. Vet een muffinblik in met olijfolie. (Ik heb zo'n blik van de Hema met 12 cupjes.)
  6. Verdeel het deeg over de muffincups, bestrooi met de uiensnippers en de rest van de geraspte kaas.
  7. Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Zien ze nog een beetje bleekjes? Gewoon nog 5 minuten langer bakken.
    Kaasuienmuffins
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Feestrecepten, Lunchrecepten Tagged With: Comfort food, Homemade, Supersimpel, Voor grote gezelschappen, Voor het hele gezin, Vooraf te maken

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in