• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Kwarkbolletjes met rozijnen, banaan & kaneel

16 maart 2016 by Willemijn 5 Comments

Kwarkbolletjes met rozijnen, banaan & kaneel – Ik weet niet hoe dat bij jullie thuis is, maar sinds ik moeder ben, zijn de krentenbollen niet om aan te slepen. Ventje O. eet ze graag, en ik doe gezellig mee. Maar als ik eerlijk ben, vallen ze dikwijls wat tegen. Krentenbollen, vooral die uit de supermarkt, zijn toch vaak een beetje droog en de super-de-luxe-excellent-variant met kwark qua formaat zo enorm. Veel brood, maar vooral dit soort bolletjes, haal ik daarom steeds vaker bij de warme bakker. Het kost misschien iets meer, maar dan heb je ook wat.

Hoe dan ook, al een tijd lang liep ik rond met het idee om zélf krentenbolletjes te bakken.  Niet omdat ik zo nodig broodroof wil plegen en de bakker zijn welverdiende loon misgun maar gewoon, omdat het leuk is. En omdat ik stiekem kwarkbollen veel lekkerder vind dan een traditionele krentenbol, heb ik dat ingrediënt ook in mijn uiteindelijke recept verwerkt. Verder heb ik nóóit krenten in huis, dus maakte ik deze broodjes lekker met rozijnen.

Enfin, terwijl ik dit stuk zit te tikken, heb ik al drie van de zes ovenwarme kwarkbolletjes achter m’n kiezen. En dat terwijl ik ze in principe voor O. heb gebakken, ooooooo! Maar die ligt te slapen, dus dat is zijn eigen schuld ;-).

Kwarkbolletjes met rozijnen, banaan & kaneel
Kwarkbolletjes met rozijnen, banaan & kaneel
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Ontbijt
  • KeukenNederlands
Porties Prep Tijd
6 kwarkbolletjes 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
6 kwarkbolletjes 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Kwarkbolletjes met rozijnen, banaan & kaneel
Kwarkbolletjes met rozijnen, banaan & kaneel
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Ontbijt
  • KeukenNederlands
Porties Prep Tijd
6 kwarkbolletjes 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
6 kwarkbolletjes 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
  • 125 g tarwebloem
  • 3 el kwark flinke scheppen
  • 75 g rozijnen
  • 1 banaan
  • 0,5 zakje bakpoeder
  • 0,5 el kaneel
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje uitgeschraapt
  • 1 snuf zout
Verder nodig:
  • 1 vel bakpapier
Porties: kwarkbolletjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng eerst alle droge ingrediënten in een grote kom: bloem, kaneel, zout, bakpoeder, rozijnen, schraapsel van 1 vanillestokje.
  3. Prak de banaan, kwark en het ei in een apart kommetje door elkaar en schep door de droge ingrediënten tot een samenhangend beslagje, Hoeft niet gladgepureerd, mag best een beetje bonkig.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag in zes hoopjes en bak de kwarkbolletjes in circa 18-20 minuten* goudbruin en gaar.
    Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. * Onthoud: elke oven is anders, dus check tussendoor of je kwarkbolletjes niet te hard gaan (en zo ja: zet de oventemperatuur dan wat lager).
Notities
  • Niet nodig maar ook lekker: een lik roomboter ertussen. Mmm!
  • Bewaar circa 2 dagen in een afgesloten bakje of zakje. Invriezen kan ook uitstekend maar vers uit de oven zijn deze kwarkbolletjes met rozijnen, banaan & kaneel het aller-, allerlekkerst.
  • Smaak te pakken? Probeer dan ook eens mijn havermoutmuffins met frambozen! Eveneens een zeer smakelijk en verantwoord tussendoortje.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Bij de koffie/thee, Broodbeleg, Gezonde recepten, Lunchrecepten, Ontbijtrecepten Tagged With: Comfort food, Gezond, Homemade, Snel klaar, Supersimpel, Voor het hele gezin, Zoet

Comments

  1. Emma says

    17 maart 2016 at 13:19

    Die zien er heerlijk uit! De kwark kom ik in het recept alleen niet tegen, moet die bij de banaan?

    Beantwoorden
    • Willemijn says

      17 maart 2016 at 14:42

      Klopt, thanks! Heb het meteen even aangepast 🙂

      Beantwoorden
  2. Laura says

    23 juli 2016 at 09:48

    Lekkeuuurrrrr!!!!
    Heb dit vandaag gemaakt en had 2 kleine banaantjes dus het deeg was iets te dun. Toen nog maar wat bloem erbij gedaan maar het zijn inderdaad net krentenbolletjes. Ik kan er niet vanaf blijven. Ga ik zeker vaker maken. Dankjewel!
    Groetjes Laura

    Beantwoorden
  3. Margriet says

    22 augustus 2016 at 20:43

    Dit lijkt mij een heerlijk recept. Kan je ook speltbloem gebruiken ipv gewone tarwebloem?

    Beantwoorden
    • Willemijn says

      25 augustus 2016 at 12:41

      Je kunt het zeker proberen met speltbloem, het is wel zo dat de verhoudingen dan soms net ietsje anders liggen dan in mijn recept. maar qua smaak is het zeker een optie! Groet, Willemijn

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Recruitment

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Copyright © 2023 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in