Vrijdagavond. Moe na een week hard werken. Blij dat het weekend eindelijk daar is. En wij bij elkaar. Open die wijn. Of dat speciaal biertje. Plannen maken, ergernissen delen, grappige anekdotes vertellen. Proosten op de zaterdag en zondag, die nu nog oneindig lang lijken. Grote schaal met nacho’s, samen delen. Vooruit, de kleine man ook een stukje. Liefde gaat door de maag. Alles is liefde 😉
Ingrediënten
- 150 g tortillachips = 1 zak
- 125 ml zure room
- 100 g gerapte kaas belegen
- 300 g mais = 1 blik
- 3 tomaten
- 1 rode ui
- 3 el Jalapeño-peperschijfjes uit pot
- 15 g koriander vers (= 1 bakje)
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de tomaten in blokjes en verwijder de zaadlijsten. Giet de maiskorrels af, snij de rode ui in halve ringen.
- Doe de groente in een grote ovenschaal. Verdeel hierover de chips en hussel een beetje door elkaar. Snij de koriander inclusief de steeltjes grof. Verdeel de helft over de nachoschotel, en bewaar de rest.
- Klop de zure room los en verdeel in kloddertjes over de schotel. Strooi de geraspte kaas er overheen, en daarna de Jalapeño-peperschijfjes.
- Schuif in de oven en bak in circa 15 minuten af. Bestrooi met de overgebleven koriander.
Notities
- Dit zou in essentie ook best een voorgerecht kunnen zijn, als je de nachoschotel met meerdere mensen deelt. Maar zeg eens eerlijk: wil je dat?
Deel dit Recept
Laat een reactie achter