• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Mexicaanse nachoschotel

10 oktober 2015 door Willemijn Geef een reactie

Vrijdagavond. Moe na een week hard werken. Blij dat het weekend eindelijk daar is. En wij bij elkaar. Open die wijn. Of dat speciaal biertje. Plannen maken, ergernissen delen, grappige anekdotes vertellen. Proosten op de zaterdag en zondag, die nu nog oneindig lang lijken. Grote schaal met nacho’s, samen delen. Vooruit, de kleine man ook een stukje. Liefde gaat door de maag. Alles is liefde 😉

Mexicaanse nachoschotel
Mexicaanse nachoschotel
Recept afdrukken
  • MaaltijdBorrelhapje, Diner
  • KeukenMexicaans
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Mexicaanse nachoschotel
Mexicaanse nachoschotel
Recept afdrukken
  • MaaltijdBorrelhapje, Diner
  • KeukenMexicaans
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
  • 150 g tortillachips = 1 zak
  • 125 ml zure room
  • 100 g gerapte kaas belegen
  • 300 g mais = 1 blik
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 el Jalapeño-peperschijfjes uit pot
  • 15 g koriander vers (= 1 bakje)
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de tomaten in blokjes en verwijder de zaadlijsten. Giet de maiskorrels af, snij de rode ui in halve ringen.
  2. Doe de groente in een grote ovenschaal. Verdeel hierover de chips en hussel een beetje door elkaar. Snij de koriander inclusief de steeltjes grof. Verdeel de helft over de nachoschotel, en bewaar de rest.
  3. Klop de zure room los en verdeel in kloddertjes over de schotel. Strooi de geraspte kaas er overheen, en daarna de Jalapeño-peperschijfjes.
  4. Schuif in de oven en bak in circa 15 minuten af. Bestrooi met de overgebleven koriander.
Notities
  • Dit zou in essentie ook best een voorgerecht kunnen zijn, als je de nachoschotel met meerdere mensen deelt. Maar zeg eens eerlijk: wil je dat?
Deel dit Recept

Gerelateerd

Categorie: Ovengerecht, Vegetarische recepten Onderwerpen: Comfort food, Snel klaar, Supersimpel, Vegetarisch

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta
  • Buffet aan huis Den Haag op Recept gevulde eieren met guacamole

Bekend van:

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Volg What’s that smell op Facebook

Whatsthatsmell.nl

×