• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Spitskoolstamppotje met ananas & varkenshaas

26 november 2015 door Willemijn Geef een reactie

Het is zo goed als winter, dus als je enigszins met het seizoen wil eten ontkom je niet aan kool. Witte kool, rode kool, groene kool, zuurkool, boerenkool, savooikool… En spitskool natuurlijk. Persoonlijk vind ik dit een van de gezelligste kolen, lekkere aerodynamisch met z’n spitse neusje. En lekker is ‘ie ook, mits fijn gesneden en lang genoeg gebakken. De combinatie ananas en varkensvlees is vrij klassiek, maar met de kerrie en spitskool erbij is dit gerecht wat mij betreft in evenwicht.

Spitskoolstamppotje met ananas & varkenshaas
Spitskoolstamppotje met ananas & varkenshaas
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenNederlands
Porties Prep Tijd
3 personen 25 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 25 minuten
Spitskoolstamppotje met ananas & varkenshaas
Spitskoolstamppotje met ananas & varkenshaas
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenNederlands
Porties Prep Tijd
3 personen 25 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 25 minuten
Ingrediënten
  • 1 spitskool
  • 600 g aardappelen (iets) kruimig
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 el kerriepoeder lekkere, bijvoorbeeld die van Jonnie Boer
  • 250 g ananas liefst verse
  • 300 g varkenshaas
  • olijfolie om in te bakken
  • peper & zout
  • 200 ml melk
Porties: personen
Instructies
  1. Haal het vlees uit de koelkast. Hak de spitskool doormidden en snij de harde kern eruit. Snij de rest van de kool in dunne reepjes. Spoel af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  2. Verhit een scheutje olie in een grote wok en doe de spitskoolreepjes erin. Bak 1-2 minuten aan en doe dan de fijngehakte knoflook en het kerriepoeder erbij. Draai het vuur zacht en laat 10 minuten bakken. (Af en toe even omscheppen.)
  3. Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook in een pan met een ruime hoeveelheid water in circa 10 minuten gaat.
  4. Snij de ananas in kleine stukjes en doe bij de spitskool.
  5. Bestrooi de ossenhaas met zout & peper. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het vlees in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Een tikje rosé van binnen mag best, vind ik. (Maar misschien moet je het voor je oma of baby maar wel goed doorbakken.)
  6. Giet de aardappelen af, doe de melk erbij en stampen maar! Je moet echt een lekker fluffy aardappelpuree krijgen. Dus indien nodig, gewoon nog een scheutje melk erbij. Breng de puree op smaak met zout & peper.
  7. Schep de aardappelpuree door de spitskool. Proef, en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  8. Snij de ossenhaas in plakjes en serveer bovenop je spitskoolstamppotje met ananas.
Notities
  • In plaats van verse ananas kun je ook best ananas uit blik gebruiken. Betwijfel alleen of daar nog iets van vitaminen in zit 😉
  • Variatietip: beenhamreepjes zijn een prima alternatief voor de varkenshaas.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Categorie: Avondeten, Gezonde recepten, Stamppotrecepten, Vleesgerechten Onderwerpen: Gezond, Snel klaar, Voor het hele gezin

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta
  • Buffet aan huis Den Haag op Recept gevulde eieren met guacamole

Bekend van:

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Volg What’s that smell op Facebook

Whatsthatsmell.nl

×