Turkse kikkererwtensalade met smaaktomaatjes – Op steenworp afstand van mijn werk zit een Turkse winkel. De verse olijven zijn er, als je het mij vraagt, maar zo zo, en bij de houdbare producten moet je altijd dubbelchecken of ze überhaupt nog houdbaar zijn. Maar ik kom er graag, voor goedkoop fruit, groente, en smakelijke belegde broodjes. Aan de Turkse pizza’s waag ik me niet tijdens lunchtijd (dan kan ik binnen no-time rollend naar mijn werk) maar laatst kocht ik een bakje van hun zelfgemaakte kikkererwtensalade en werd hierdoor aangenaam verrast. Simpel, maar o zo smaakvol. En lucky for you: ik kreeg het recept!
Ingrediënten
- 400 g kikkererwten (= 1 blik)
- 4 bosuitjes
- 1 bos peterselie platte, flinke hoeveelheid
- 1 paprika rode
- olijfolie flinke scheut
- 2 teentjes knoflook
- 300 g tomaten met veel smaak (bijvoorbeeld Tasty Toms)
- 75 g feta
- 5 kleine augurken
- 1 citroen
- peper & zout
Porties: personen
Instructies
- Spoel de kikkererwten af in een vergiet, laat goed uitlekken, en doe in een mooie schaal.
- Snij de bosuitjes in ringetjes en de augurken in plakjes. Was de paprika en tomaten, snij in kleine stukjes. Hak de knoflook en peterselie (inclusief de takjes!) fijn. Doe alles in de schaal met kikkererwten en schep goed om.
- Giet een flinke scheut (echt, niet te zuinig!) olijfolie over de salade. Snij de citroen doormidden en knijp beide helften boven de schaal uit. Breng op smaak met zout en peper.
- Nu de grote truc: schep nog een keer goed om en zet de salade dan minimaal een uur, bij voorkeur de hele middag weg. (In de koelkast en niet op de verwarming, maar da's logisch, niet waar?) Alle smaken kunnen zo goed intrekken.
- Brokkel, vlak voor het serveren de feta over de salade. KLAAR!
Notities
- Met een bos peterselie bedoel ik dus een echte, flinke dat-haal-je-bij-de-Turk-bos, niet zo'n lullig bakje van de AH.
- Lekker met: gemarineerde lamskoteletjes of een moot verse vis. Mocht je behoefte hebben aan koolhydraten, serveer er dan Turks brood (met smeersel bij).
Deel dit Recept
Geef een reactie