• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Tuttifrutti-muffins met kokosrasp

8 augustus 2015 door Willemijn Geef een reactie

De muffins met blauwe bessen die ik laatst maakte zijn voortreffelijk (al zeg ik het zelf), maar dat paarsblauwe fruit geeft wel nasty vlekken. Aangezien de kleine man tegenwoordig heel graag zelf wil eten en ik geen die hard Rapley-methode-fan ben, ging ik op zoek naar alternatieven. Gedroogd fruit eten wij vaak ’s avonds bij een kopje thee, om die zoete trek na het eten te stillen. (En niet een hele reep Tony Chocoloney soldaat te maken…) Ideaal uitgangspunt voor een semi-gezonde muffin dus! Hopelijk valt dit experiment bij jullie in de smaak. Ik ben in ieder geval in mijn nopjes.

Tuttifrutti-muffins met kokosrasp
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels
Porties Prep Tijd
12 muffins 7 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
12 muffins 7 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Tuttifrutti-muffins met kokosrasp
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels
Porties Prep Tijd
12 muffins 7 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
12 muffins 7 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 bananen flinke, rijpe
  • 75 g roomboter gesmolten
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 Medjoul dadels
  • 6 abrikozen gedroogd
  • 1 handje rozijnen
  • 3 el kokosrasp
Porties: muffins
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe het meel, bakpoeder, eieren en de gesmolten roomboter (even in een kommetje in de magnetron, zo gepiept) in een grote kom. Roer met een vork stevig door tot een min of meer egaal beslag.
  3. Breek de bananen (zonder schil ;-)) in stukjes en doe in de kom. Prak met een vork de bananen door het mengsel tot je geen grote chunks meer ziet (beetje mag best).
  4. Ontpit de dadels en snij samen met de abrikoosjes in kleine stukjes. Doe in de kom, samen met de rozijnen en de kokosrasp. Roer goed door.
  5. Pak een bakblik voor 12 muffins en stop in elk vakje twee papieren muffinvormpjes. Op die manier hoef je het blik niet in te vetten maar haal je de cakejes er wel zó uit.
  6. Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Categorie: Geen categorie Onderwerpen: Lactosevrij, Semi-gezond, Vegetarisch, Voor het hele gezin, Vooraf te maken

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta
  • Buffet aan huis Den Haag op Recept gevulde eieren met guacamole

Bekend van:

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Volg What’s that smell op Facebook

Whatsthatsmell.nl

×