• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Andijviesalade met peer, walnoten & roquefort

2 november 2015 by Willemijn Leave a Comment

Zomerfruit heeft zo z’n charme, maar in het najaar is er ook genoeg lekkers te verkrijgen gelukkig. Peren bijvoorbeeld, worden hier met dozen tegelijk het huis binnengeloodst. Heerlijk in een bakje kwark met zelfgemaakte muesli, warme havermout of rijstepap, of zoals in dit recept: door een salade. Rauwe andijvie heeft meer pit dan gewone bladsla en past fantastisch bij blauwe kaas, walnoten en gekarameliseerde peer. Ik vond deze andijviesalade zo lekker, dat ik ‘m dezelfde dag als lunch en als avondeten at…

Andijviesalade met peer, walnoten & roquefort
Andijviesalade met peer, walnoten & roquefort
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Salade, Voorgerecht
Porties Prep Tijd
1 persoon 10 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 10 minuten
Andijviesalade met peer, walnoten & roquefort
Andijviesalade met peer, walnoten & roquefort
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Salade, Voorgerecht
Porties Prep Tijd
1 persoon 10 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 10 minuten
Ingrediënten
  • 1 flinke hand andijvie in fijne reepjes gesneden, rauw
  • 1 peer ik koos voor een Conference
  • 10 walnoten
  • 50 g roquefort
  • 4 el balsamico-azijn
  • 1 klontje roomboter
Porties: persoon
Instructies
  1. Was de peer, snij in mooie partjes en verwijder het steeltje en de pitjes. Verhit het klontje boter in een koekenpan.
  2. Doe de partjes peer, verbrokkelde stukjes walnoot en de balsamico-azijn in de pan en bak circa 2-3 minuten op een laag vuurtje.
  3. Leg een flinke hand rauwe andijvie op een bord, strooi de peerpartjes en de walnootstukjes hier overheen, samen met zoveel mogelijk van het stroperige sausje uit de koekenpan.
  4. Verbrokkel de roquefort over de salade et voilá, klaar ben je.
Notities
  • Niet zo'n fan van blauwe kaas? Plakjes brie zijn een prima alternatief.
  • Geen andijvie in huis? Rucola kan ook.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Saladerecepten Tagged With: Gezond, Snel klaar, Supersimpel, Vegetarisch

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in