Zomerfruit heeft zo z’n charme, maar in het najaar is er ook genoeg lekkers te verkrijgen gelukkig. Peren bijvoorbeeld, worden hier met dozen tegelijk het huis binnengeloodst. Heerlijk in een bakje kwark met zelfgemaakte muesli, warme havermout of rijstepap, of zoals in dit recept: door een salade. Rauwe andijvie heeft meer pit dan gewone bladsla en past fantastisch bij blauwe kaas, walnoten en gekarameliseerde peer. Ik vond deze andijviesalade zo lekker, dat ik ‘m dezelfde dag als lunch en als avondeten at…
Instructies
- Was de peer, snij in mooie partjes en verwijder het steeltje en de pitjes. Verhit het klontje boter in een koekenpan.
- Doe de partjes peer, verbrokkelde stukjes walnoot en de balsamico-azijn in de pan en bak circa 2-3 minuten op een laag vuurtje.
- Leg een flinke hand rauwe andijvie op een bord, strooi de peerpartjes en de walnootstukjes hier overheen, samen met zoveel mogelijk van het stroperige sausje uit de koekenpan.
- Verbrokkel de roquefort over de salade et voilá, klaar ben je.
Notities
- Niet zo'n fan van blauwe kaas? Plakjes brie zijn een prima alternatief.
- Geen andijvie in huis? Rucola kan ook.
Deel dit Recept
Geef een reactie