De muffins met blauwe bessen die ik laatst maakte zijn voortreffelijk (al zeg ik het zelf), maar dat paarsblauwe fruit geeft wel nasty vlekken. Aangezien de kleine man tegenwoordig heel graag zelf wil eten en ik geen die hard Rapley-methode-fan ben, ging ik op zoek naar alternatieven. Gedroogd fruit eten wij vaak ’s avonds bij een kopje thee, om die zoete trek na het eten te stillen. (En niet een hele reep Tony Chocoloney soldaat te maken…) Ideaal uitgangspunt voor een semi-gezonde muffin dus! Hopelijk valt dit experiment bij jullie in de smaak. Ik ben in ieder geval in mijn nopjes.
Ingrediënten
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 2 bananen flinke, rijpe
- 75 g roomboter gesmolten
- 1 tl bakpoeder
- 3 Medjoul dadels
- 6 abrikozen gedroogd
- 1 handje rozijnen
- 3 el kokosrasp
Porties: muffins
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe het meel, bakpoeder, eieren en de gesmolten roomboter (even in een kommetje in de magnetron, zo gepiept) in een grote kom. Roer met een vork stevig door tot een min of meer egaal beslag.
- Breek de bananen (zonder schil ;-)) in stukjes en doe in de kom. Prak met een vork de bananen door het mengsel tot je geen grote chunks meer ziet (beetje mag best).
- Ontpit de dadels en snij samen met de abrikoosjes in kleine stukjes. Doe in de kom, samen met de rozijnen en de kokosrasp. Roer goed door.
- Pak een bakblik voor 12 muffins en stop in elk vakje twee papieren muffinvormpjes. Op die manier hoef je het blik niet in te vetten maar haal je de cakejes er wel zó uit.
- Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Deel dit Recept
Laat een reactie achter