• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Aardappeltjes met geroosterde venkel (en een god-de-lijk sausje) uit de oven

2 september 2015 door Willemijn 2 reacties

Aardappeltjes met geroosterde venkel – Ik geloof dat ik mezelf heb overtroffen. Nee, serieus. Mijn lief en ik likten zojuist echt letterlijk onze borden af, zó lekker is dit. Dat aardappeltjes uit de oven een goed idee is, wist ik al. Maar VENKEL? O man… Die lichtzoete, anijsachtige smaak is echt something else. Persoonlijk heb ik bij dit gerecht geen vlees of vis bij nodig, maar mocht je met een carnivoor getrouwd zijn (mama!) dan opteer ik voor een sappige, biologische kippenpoot.

Aardappeltjes met geroosterde venkel (en een god-de-lijk sausje) uit de oven
Aardappeltjes met geroosterde venkel (en een god-de-lijk sausje) uit de oven
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Salade
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Passieve Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Passieve Tijd
40 minuten
Aardappeltjes met geroosterde venkel (en een god-de-lijk sausje) uit de oven
Aardappeltjes met geroosterde venkel (en een god-de-lijk sausje) uit de oven
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Salade
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Passieve Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Passieve Tijd
40 minuten
Ingrediënten
  • 2 venkelknollen
  • 500 g aardappelen
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 tl mosterd grove
  • 1 tl honing
  • 2 el citroensap
  • olijfolie extra vierge
  • peper & zout
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen en snij de plekjes weg, Schillen hoeft niet! Snij de aardappelen in grove stukken en verdeel over de met bakpapier bekleedde bakplaat.
  2. Hak de onderkantjes van de venkelknollen en gooi weg. Haal het loof eraf (die zachte, groene sprietjes) en bewaar dit in een schaaltje. Snij de knollen in grove stukken en verspreid eveneens over de bakplaat.
  3. Besprenkel de aardappel- en venkelpartjes royaal met olie en bestrooi met peper en zout. Schuif in de oven en bak in circa 40 minuten gaar. De aardappeltjes zijn dan lekker knapperig en de venkel zacht, met hier en daar een bruin randje.
  4. Doe de mayo, yoghurt, honing, mosterd, citroensap, wat versgemalen peper en het fijngesneden lof van de venkel (weet je nog? die had je bewaard) in een kommetje en roer door elkaar.
  5. Verdeel de aardappel- en venkelpartjes over twee borden, druppel het sausje erover en KLAAR!
Notities
  • Nog wat saus over? Serveer bij de borrel als dipsausje bij bijvoorbeeld naturel chips.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Categorie: Avondeten, Gezonde recepten, Ovengerecht, Vegetarische recepten Onderwerpen: Gezond, Vegetarisch, Voor het hele gezin

Reacties

  1. Pauline Lap zegt

    3 september 2015 om 11:05

    Hey Willemijn,
    Het klinkt heerlijk en ziet er ook nog eens ongelooflijk lekker uit. Dit ga ik zeker ook een keer proberen!!

    Beantwoorden
    • Willemijn zegt

      3 september 2015 om 11:50

      Dankjewel Pauline! Ben benieuwd of mijn recept je bevalt 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta
  • Buffet aan huis Den Haag op Recept gevulde eieren met guacamole

Bekend van:

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Volg What’s that smell op Facebook

Whatsthatsmell.nl

×